9 Април, 2020 09:30 8 428 4

9 занимания, с които да запълните свободното време вкъщи

  • занимания-
  • вкъщи-
  • свободно време

Има толкова много филми и сериали за гледане

9 занимания, с които да запълните свободното време вкъщи - 1
Снимка: Shutterstock

След създалата се ситуация, причинена от разпространението на коронавирус в страната, повечето от нас са си по домовете. Тези от нас, които не работят дистанционно от дома и са в отпуска, ще имат достатъчно свободно време за най-различни занимания. В тази статия womanbg.com дава някои идеи, с които тази изолация да не ви се стори толкова непоносима и да се превърне в едно по-приятно преживяване.

1. Готвене

За кулинарите това е моментът, в който могат да експериментират с различни рецепти, да измислят свои или да надградят вече класически такива. В интернет можете да откриете и много икономични ястия и десерти, изключително подходящи за този период.

2. Четене

Сигурно имате книга, която искате да прочетете още от миналата година и стои прашна и самотна на нощното ви шкафче. Сега имате достатъчно свободно време да се отпуснете в уютната прегръдка на завивките си и да разлистите страниците ѝ.

3. Настолни игри

Ето, предлагаме ви и занимание, изискващо доста повече време и е подходящо за цялото семейство или за споделено моменти с половинката. На пазара има много различни по вид, сложност и времетраене игри, като можете да изберете най-подходящата за вас.

4. Хобита

Най-вероятно умеете да пеете, рисувате, плетете или танцувате, но все не ви остава време да се отдадете напълно на любимото си занимание. Извадете моливите, боичките, пуснете музиката и се развихрите както вие най-добре умеете.

5. Филми и сериали

Има толкова много филми и сериали за гледане, а толкова малко време за тях, но сега сме под карантина и можем да изгледаме възможно най-много от тях в компанията на любим човек, напитки и пуканки.

6. Спорт

Повечето фитнес зали затвориха врати, но това не означава, че не трябва да се грижим за физиката си. В интернет ще откриете множество упражнения, които ще ви отнемат от 10 минути до 1 час на ден, ще ви държат в добра форма и тонус.

7. Обадете се на любим човек

Сигурно имате близки приятели и роднини, с които не се чувате често, заради забързаното си ежедневие. Отделете им нужното внимание сега, със сигурност им липсвате поне толкова, колкото и те на вас.

8. Отделете време за външността и самочувствието си

Поддържаната външност подобрява самочувствието, а високото самочувствие, от своя страна, влияе на доброто настроение. Ако през седмицата предпочитате да не си правите мазни маски за коса, с които да стоите 30-40 минути, сега разполагате с времето. Можете да си направите най-различни маски за лице и коса, използвайки съставки, които имате в шкафчето си.

9. Чистене

Пролетта е тук, а с нея идва и пролетното почистване. Съберете прахта навсякъде в дома си, подредете гардероби, библиотеки, секции и всичко, което има нужда от подреждане.

Имате достатъчно време да подредите книгите си по азбучен ред и жанрове, подправките в кухнята – по цветове, а дрехите в гардероба – по сезони.

Паяжините над леглото, които стоят от преди коледните празници и се каните да ги махнете вече трети месец, е време да бъдат почистени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иииииит

    5 0 Отговор
    А пърцотене?
  • 2 джедай

    3 0 Отговор
    Девствена мацка с топъл шоколад в чашата. Мечта!
  • 3 боцмана

    3 0 Отговор
    Като гледам комшийките как щъкат от тераса на тераса като изтървани спътници , доста ползотворно бих им запълнил свободното време.
  • 4 Новичок

    2 0 Отговор
    Г-жа/ца Маринова колко заработвате от рекламата на хазарт? И защо не може да се коментира под статията за казината на „Ефбет” Заради свободата на словото,Нали?