Last news in Fakti

12 Април, 2020 11:43 4 701 28

Наш професор създаде революционен апарат за борба с коронавируса

  • учен-
  • професор-
  • изобретател-
  • изобретение-
  • апарат-
  • коронавирус

Проф. Жеко Ганев сподели, че е на път да подпише предварителен договор с чуждестранна компания за изработването на апарата

Българската компания „Елфи тех“ ООД на изтъкнатия професор Жеко Ганев е разработила революционен апарат за ефективно лечение на коронавирус, разкри ексклузивно пред Флагман.бг видният учен.

Подобна апаратура е помогнала на световното здравеопазване в борбата срещу ебола преди 10-ина години, а днес екипът на проф. Ганев е успял да патентова технология, която е близка до тази концепция, но далеч по-ефикасна и най-вече – по-евтина. Очаква се в понеделник фирмата му да подпише предварителен договор с голяма чуждестранна компания.

„Такъв апарат на европейските пазари струва около 50 хиляди долара. Разработеният от екипа на „Елфи тех“ апарат ще излезе 8 хиляди долара. Смятам, че това е шанс за България да се превърне във водеща сила в света на медицината. Апаратурата може да се произвежда в заводите, свързани с автомобилната индустрия, каквито в България има. Трябва само да се реорганизира производството им. Направили сме лабораторните тестове и сме убедени в ефикасността на нашата разработка“, каза още пред изданието проф. Жеко Ганев.

Апаратурата на „Елфи тех“ е по-добра и от респираторите, с които в момента се лекуват най-тежките случаи на коронавирус, тъй като се прилага коренно различна технология. При апарата за обдишване се обогатява с кислород въздухът, който пациентът диша. Полезен е при първите симптоми, но когато организмът изпадне в сепсис, имунната система е толкова натоварена, че започва да действа срещу собствените си клетки, получава се автоимунно заболяване, подобно на СПИН. Тогава апаратът за обдишване не помага. Медицинският апарат на „Елфи тех“ създава поток от аниони, които не позволяват на хемоглобина да се окисли.

„Когато човек развие симптомите и изпадне в състояние на сепсис, белият дроб се поразява от т.нар. мраморна пелена – гнойна ципа, която не позволява кислородът от респиратора да се пренесе към кръвта. На това се дължат най-големите усложнения. Точно заради това е и големият гняв на световните лидери, които упрекват СЗО, че ги е подвела с грешен протокол за лечението на коронавируса. В момента и в Китай, и в Русия се разработва подобен апарат, близък като концепция до нашия, но се загубиха 15-20 дни, които костват много човешки животи“, коментира проф. Жеко Ганев.

Проф. Жеко Ганев уточни, че при по-лекия вариант на заболяването се взема кръв от вената на болния, обработва се с този апарат и мускулно се вкарва обратно. Получава се серум, който е обогатен с кислород и помага на организма да се пребори с инфекцията. Вторият вариант, който е по-тежък, е изливане на кръв от вената, обогатяването ѝ и връщането ѝ, но венозно.

Припомняме, че проф. Жеко Ганев разработи и озонатор за унищожаване на коронавируса в домашни и болнични условия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    57 6 Отговор
    МНОГО УМНИ ХОРА ИМАМЕ, НО НАШИТЕ УПРАВНИЦИ МРАЗЯТ УМНИТЕ И ГИ ПРИНУЖДАВАТ ДА БЯГАТ В ЧУЖБИНА...НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПО УМНИ ОТ ТЯХ , РЕСПЕКТИВНО ГЛУПАВИ...

    Коментиран от #22, #23

  • 2 Има и умни

    8 5 Отговор
    Повечето са в категорията "традиционна тиква" или казано по друг начин "кон с капаци", управник или с мундир ...
  • 3 357

    35 0 Отговор
    Не знам каква е ефективноста на апарата,но знам че ако се окаже твърде ефективен, ще се задейства световната фармацефтична мафиа и човека бял ден няма да види.
  • 4 световни кланове

    15 5 Отговор
    Няма по-печеливш бизнес от този с корона вируса.Добре си изиграха картите клановете.
  • 5 Да бе да

    4 8 Отговор
    Реклама
  • 6 Anadolu Manafesi

    7 5 Отговор
    Нещо , което звучи смислено , дано наистина да е така . Аз като прост доцент все още ползвам апарата ,известен като "казан за ракия".
  • 7 Лейка

    32 2 Отговор
    Браво професоре и с благодарност, че има такива българи които мислят и помагат. Прочетох статията внимателно, трудна задача, но дано спаси човешки животи. Бъдете жив и здрав и успех.
  • 8 Сега

    15 0 Отговор
    Ръкопляскаме
  • 9 Наблюдател

    8 2 Отговор
    Сега само разбирачи ще почнат да коментират!
  • 10 Винаги

    9 0 Отговор
    Следващите две седмици ще са к ритични.До края на година ще има много две седмици.
  • 11 Предполагам

    7 0 Отговор
    Сигурно повече няма и да чуем за това...
  • 12 Густо майна

    6 0 Отговор
    В Пловдив имаме една фирма за медицинска апаратура BTL, те не могат ли да го произвеждат? Или правят само кварцови лампи за нагревки?

    Коментиран от #19

  • 13 Въпрос

    7 11 Отговор
    Все пак моля въпросният "лечител" Жеко Ганев да каже на всички тук въодушевени, заблудени и превъзнасящи българския гений на "пет морета" откъде черпи всички тези шокиращи и непознати медицински данни, за които професори с лекарска професия, биолози, генни инженери може би не са и чували, но с които въпросният български професор (всъщност електричар) борави така мъдро! Забележете, дори СЗО е била на грешен път, но българският гений - не! БРАВО! По-скоро нашият манталитет е такъв: "баба ми едно време казваше....". Защо пък да не послушам баба си, имам инструменти, гараж....

    Коментиран от #16

  • 14 Вова

    6 2 Отговор
    Трябва да ръкопляскаме не на лекарите, а на истиските хора които могат да се справят с вируси и други заплахи - УЧЕНИТЕ!
  • 15 Чичо Тони

    6 4 Отговор
    За озонатора на "професора" вече писах, че е поредното перпетум мобиле и се оказах прав. Човека е най-обикновен хобаджия, който живее във фантазии на собствена значимост.
  • 16 Anadolu Manafesi

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Въпрос":

    Мисля , че с оглед на ситуацията е очевидно че СЗО е била на грешен път . Човекът не е казал че е измислил нещо гениално и ново , просто са адаптирали съществуваща технология към актуалното заболяване , така че да може да бъде произвеждана в България .
  • 17 КоКаза

    4 2 Отговор
    Такъв професор няма! Справка - nacid.bg - https://ras.nacid.bg/dissertations-search
  • 18 Хи Хи Хи

    3 6 Отговор
    Абе Жеко, защо си се нагърбил с такава трудна задача? Толкова трудна, че дори фирми като General Electric, SIEMENS, PHILIPS и много други не могат да го направят това! Направи нещо с което да се гордеем като българи! Например нещо простичко като смарт-телефон, компютър, телевизор....хи хи хи

    Коментиран от #27

  • 19 БТЛ

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Густо майна":

    Тази фирма е чешка с подразделение у нас - въпросната БТЛ. Произвеждат доста качествена медицинска апаратура, предимно за износ в Западна Европа.
  • 20 Добре,

    4 0 Отговор
    Че професор Жеко Ганев светна учените по света как да лекуват вируса. Не разбирам само, защо не са го побликували този труд в другите страни?! Мисля си, че може и да му видим лика в едно издание на южната ни съседка. Доколкото помня се казваше Барба Ганьос.
  • 21 BRAVO PROFESORE ...BLAGODARIM TI

    0 0 Отговор
    👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄
  • 22 ТтТ

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ръмпези":

    На умния човек дори и комунистите не сЪ могли да попречат!
  • 23 Ганчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ръмпези":

    От времето на бай Тошо е все така !
  • 24 цербер

    1 1 Отговор
    Медицинският апарат на „Елфи тех“ създава поток от аниони/Т.Е.ЙОНИ С ПОЛОЖИТЕЛНА НАТОВАРЕНОСТ, ОБОЗНАЧЕНИ СЪС ЗНАК +/, които не позволяват на хемоглобина да се окисли. „Кoгaтo чoвeк рaзвиe cимптoмитe и изпaднe в cъcтoяниe нa ceпcиc, бeлият дрoб ce пoрaзявa oт т.нaр. мрaмoрнa пeлeнa – гнoйнa ципa, кoятo нe пoзвoлявa киcлoрoдът oт рecпирaтoрa дa ce прeнece към кръвтa. Нa тoвa ce дължaт нaй-гoлeмитe уcлoжнeния./сепсисът е обща гнойна инфекция на организма, при която от местно гнойно огнище патогенни микроорганизми навлизат в кръвоносната система (сепсис без метастази, септицемия) с възможност за разпространение на инфекцията и образуване на вторични гнойни огнища/ .

    Коментиран от #25

  • 25 Хората

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "цербер":

    умират от шоков бял дроб - респираторен дистрес синдром. На английски ARDS. Нищо общо с глупостите които си написал за някакви пелени. Като не знаеш по-добре мълчи.
  • 26 Аматьори неграмотни

    2 2 Отговор
    Така фирма е старазагорска и от над 40 години е пионер в радиус от няколко хиляди км. В проектиране и изработка на системи за озониране на вода и въздух както и мнооого други системи непонятни за публиката в тва форумче.........
  • 27 Те тез Гооооолеми

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хи Хи Хи":

    Фирми тоалетна за космоса не направиха и изкупуват изобретенията на по малки фирми и си слагат логото последен пример ; саеко бе купено от Филипс който освен тримери грилове фритюрници сам не бе направил.....
  • 28 незнайко

    0 1 Отговор
    Някой вярва ли, че големите компании ще разрешат такава драстична разлика в цената ? НЕ НЯМА И ТОВА ПРОИЗВОДСТВО НЯМА ДА СЕ НАПРАВИ !!! В нашата страна нямаме производство на НИТО ЕДИН НАШ ПАТЕНТ, без значение в коя област е !!!