20 Април, 2020 09:30 7 149 5

8 правила за пролетно почистване на дома

  • почистване-
  • пролет-
  • правила

Пролетта е идеалното време да се впуснете в най-дълбокото почистване

8 правила за пролетно почистване на дома - 1
Снимка: Shutterstock

Не може да се отрече, че пролетта е чудесно време за почистване на къщата ви от горе до долу, но това може да се почувства като трудна задача, затова си осигурете колкото се може повече ръце. Пуснете силна музика и започнете!

1. Създайте вашия списък за пролетно почистване

Извършването на цялостно почистване на дома ви може да бъде обезсърчително. Създаването на контролен списък за пролетно почистване ще държи на фокус всички набелязани задачи. Започнете с изброяване на всяка стая и съставяне на списъка за почистване през пролетта за всяка от тях, пише zewa.net. Например:

Пролетен списък за почистване на спалнята:

Решете кои дрехи да дадете за благотворителност

Почистете рафтовете от прах

Проветрете и сгънете дрехите и подредете гардероба

Напишете име до всяка задача, така че всеки член на семейството да знае за какво отговаря

2. Създайте списък за почистване през пролетта с необходимото оборудване

Преди да започнете да отброявате задачите от списъка си, предварително съберете цялото си почистващо оборудване. Вашият списъка за почистване през пролетта може да включва торбички за боклук, гумени ръкавици, почистващи спрейове, кофа и моп, почистващи препарати за тоалетни, хартиени кърпи и всичко останало, от което се нуждаете.

3. Премахнете ненужното от шкафовете

Изпразнете вашите шкафове и чекмеджета и направете справка за това, което притежавате. Сортирайте всичко, което притежавате в три групи: пазите, изхвърляте или давате за благотворителност.

4. Почистете прах от вътрешната страна на шкафовете за съхранение

Сега, когато вашите шкафове са празни и вещите ви са сортирани в чисти купчини, следващото нещо от вашия списък за пролетно почистване е да почистите вътрешностите на шкафовете и чекмеджетата. Избършете ги с овлажнена кухненска хартия.

5. Организирайте го

Пролетното почистване е идеалното време за нов старт, преосмисляне на начина, по който съхранявате вашите вещи и предлагане на нови решения за съхранение. Например, може да искате да пренаредите вашите кухненски устройства и съдове според това колко често ги използвате.

6. Почистете и праха от предметите преди да ги върнете в шкафове

Предметите, които сте съхранявали дълго време, могат да събират прах, който да замърсява прясно избърсаните стелажи, така, че направете отново едно бързо избърсване, преди да ги поставите обратно в шкафовете си. Това е по-лесно вече, така, че помолете децата да ви помогнат, тъй като те могат да избършат предметите, докато почиствате рафтовете.

7. Почистете кухнята и банята

Вземете вашите почистващи спрейове и почистете вашата кухня, включително плотовете и масата, и почистете банята, включително мивката и ваната. Уверете се, че къщата ви е добре вентилирана, докато правите това. След като всяка повърхност заблести, вземете овлажнена хартиена кърпа за первазите, за да се отървете от упоритите замърсявания и прах.

8. Оставете пода за последно

Сега вашият дом е на път да заблести, но има и едно последно нещо, което да отметнете в контролния списък за пролетно почистване: почистване на подовете. Вземете кофата, пуснете силна музика и измийте пода. Щом свършите, можете най-накрая да отдъхнете с краката си нагоре. Буквално - защото вашият етаж все още се нуждае от време да изсъхне.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зелен петел

    2 0 Отговор
    Вени,искам да те почистя. От всичките дрехи,които носиш!
  • 2 Реда знаем

    2 1 Отговор
    Мързелът е повече,но пък и в ,,панел нужник,,Ко да чистиш,,има по ,,полезни,,занимания от това...!
  • 3 Боклуците

    2 0 Отговор
    Още ме дразнят..!
  • 4 Ми пий си хапчетата

    1 1 Отговор
    Като те дразнят ...

    Коментиран от #5

  • 5 Ти лайна пиеш ли..?!

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ми пий си хапчетата":

    Митету ,,сере ,,ли у устата ти ,най големия нужник..?!(Между другото какво образование имаш ,за да ти дават педерите ,,права,,на голям нужник..!?