Last news in Fakti

23 Април, 2020 09:30 10 400 9

7 правила за винаги подредена детска стая

  • детска стая-
  • подредена-
  • правила

Създайте нови правила и не позволявайте компромиси

7 правила за винаги подредена детска стая - 1
Снимка: Shutterstock

За много родители представата за детска стая е свързана с бъркотия и хаос. За да не станат тези думи синоним на детската стая в дома ви, вижте как може да създадете зона, където всичко си има своето място.

1. Опростете проблема

Доколкото е възможно. Помислете какво трябва да се направи, за да могат самите деца да почистват в стаята си, съветва idei.bg. Подредените деца са едва ли не утопия, но да накараш дете да сложи топката в една кошница е много по-лесно, отколкото да го стимулираш да вземе стол и да се качи на горния рафт, където стои специална червена кутия за топки.

2. Разчистете

Да предположим, че вече имате идеална система за организация в главата си - време е да я реализирате. Отначало е по-добре да не викате детето - можете сами да изхвърлите смачканите парчета хартия, опаковките от бонбони, счупените играчки. За другите неща, за които знаете, че то ще пита, по-добре се посъветвайте с него.

3. Сортирайте нещата

Това може би ще отнеме най-много време. По-добре не се опитвайте сами да създавате система за организация, а подредете с детето си и обсъдете опции. Много по-лесно е да решите заедно, че динозавърът трябва да бъде с останалите животни в червена торба, а не в средата на стаята.

4. Зоните в стаята

Спалня, стая за игра, място за творчество, за учене….В това помещение детето ви ще прекарва не малко време, затова е добре да прецените внимателно нуждите и потребностите му и да се опитате да декорирате и организирате според тях. Кое е най-доброто място за леглото, къде трябва да има лампи, а бюрото? Това е мястото на вашето дете, затова, ако размествате, нека и то да участва в оформлението.

5. Време за пазар

След като вече сте разчистили и изхвърлили голяма част от нещата идва време за пренареждане. Основното нещо е да имате план и да не се отделяте от него. Вземете само неща, които той или тях харесва и не се впускайте в излишни покупки.

6. Етикети

Основното свойство на детската памет е избирателността. Те са патологично неспособни да запомнят скучни неща. Затова е добре да залепите етикети на всяка кутия и кошница. Ако все още не могат да четат, заложете на картинки.

7. Създайте нови правила

Това е най-трудното, но необходимо действие. Когато играта свърши, слънцето е залязло, гостите са си тръгнали и е време да лягат, всяко нещо трябва да отиде на мястото си. И няма да им позволявате компромиси. Това е пътят към самодисциплината.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 цербер

    0 1 Отговор
    Най-добре наемете възпитателка на децата,вместо тези препоръки. Да е чисто и подредено в детската стая трябва и децата да се стараят. А не само вие да ходите след тях. Иначе хаосът ще се увеличава. Вие ще се изнервите и ще заминете на почивка в Монако. Толкоз.
  • 3 Това не са деца

    6 0 Отговор
    Това са Изроди !!!
  • 4 задължения от малки

    3 1 Отговор
    Никъде в природата малкото не е пред майката. Нито телето е пред майката, нито лъвчето командва. Ама с това разбиране за свободното поведение при човека, възпитахме егоисти и наркомани. Що са наркомани? Защото само искат, да получават. И като не им отърва, бягат от стреса в дрогата и алкохола. За това - ред и дисциплина от малки.
  • 5 Тази тема

    0 0 Отговор
    Е много сериозна и сладка, но отново ме напушва смях, ако желаете ще ви ги кажа, пълна съм с идеи..!?

    Коментиран от #7

  • 6 друга тема

    1 0 Отговор
    То имаше и една, дето беше пълна 4 дена с виброидеи в ректалното пространство.
  • 7 Спести ни глупостите

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тази тема":

    Си Лорче 🙈

    Коментиран от #8

  • 8 Тогава слушай

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Спести ни глупостите":

    Ни една от тези жини с долно поведение е нямала добри условия на живот, камо ли детска стая, сега някои от тях забременяват от младежи, ако е богат създават за фалшификата , такава , дъртата се радва, но всичко е късно и нереално...! (Много добре си живеем с дядото от горния етаж, но представи с 500 лева обща заплата и една стая, дори и порнографията не е,, слатка,,...!)
  • 9 Страшният съд

    0 0 Отговор
    Малко ми тъпеете....