Last news in Fakti

24 Април, 2020 15:25 2 247 7

Тези влюбени заминаха на романтично пътуване, но...

  • романтично-
  • пътешествие-
  • приключение-
  • пътуване-
  • двойка-
  • сватба

Животът поднесе неочаквана изненада на Кайл и Ашли

Тяхната история, достойна за холивудски филм, е истинско предизвикателство за онези, които се страхуват да рискуват и да се откажат от обичайния си начин на живот заради мечтите си. Всичко започва, когато американецът Кайл Джеймс и неговата приятелка Ашли осъзнават, че живеят в скучна рутина.

„Срещахме се около три години и бяхме напълно погълнати от рутината. Сутринта не се виждахме, защото Ашли и аз имахме различен график на работа. Вечеряхме, седяхме на дивана пред телевизора и се страхувахме от следващия работен ден “, спомня си Кайл.

Един хубав ден Ашли предлага на Кайл следното: да напуснат удобната си, но скучна работа и да тръгнат заедно на пътешествие. Кайл се съгласява - и това се оказва най-доброто решение в живота им.

Тези влюбени заминаха на романтично пътуване, но...

Те купуват еднопосочни билети от своя град Денвър до Ню Йорк, а оттам до Париж. През следващите 114 дни двойката посещава 38 града в 15 държави. И когато се завръщат, Кайл пише книга за пътуването им. Той подарява първото копие на Ашли. Подготвя всичко така, че да е много романтично и я отвежда на мястото, където са се целунали за първи път. Там Кайл моли Ашли да прочете посвещението на книгата.

Тези влюбени заминаха на романтично пътуване, но...

Ето какво гласи то:

"Скъпа Ашли,

Без твоето вдъхновение нищо от това нямаше да се случи.

Винаги си искала да пътуваш. Когато започнахме да се срещаме, това беше всичко, за което говорихме. Нямаше търпение да завършиш колеж и да можеш да напуснеш малкия ни град. Но когато завърших, ти казах, че трябва да градим кариера, защото това са най-добрите ни години. Казах, че сега нямаме време и пари за пътуване, и помолих да почакаме малко. Ти ме послуша.

Преместихме се в Денвър, ти започна да работиш като учител в детска градина, а аз преподавах финанси в голяма нестопанска организация.

Всяка Нова година в полунощ, когато пиехме евтино шампанско и се целувахме, ме молеше да пътуваме. Искаше да посетиш романтичните кътчета на Прага и необитаемите острови в Тайланд.

Помоли ме да прекарам горещи слънчеви нощи в Италия и дълги летни дни на гръцки плажове с теб. Всяка година ме молеше за това и всяка година откривах причина, поради която все още трябва да чакаме. Казах, че трябва да натрупам повече опит в работата - и ти ме разбра.

Година по-късно ми предложиха нова работа, работата на мечтите ми. Когато се прибрах у дома с новините, изглеждаше така, сякаш съм изкарал въздуха от теб. Видях, че сякаш някой те изпразва от мечтите ти. В очите ти имаше сълзи, но ти се усмихна и ме поздрави за това, върху което работех толкова дълго.

"Сега ще отидем на невероятна ваканция!", обещах ти. Но и двамата знаехме, че това, за което говорим от години и мечтаем цял живот, просто ни се изплъзваше.

След няколко седмици на новата работа я намразих. Нищо не беше такова, каквото очаквах и се върнах у дома съсипан. Работих дълги години, но се оказа, че изобщо не искам такъв живот.

Тогава ти ме накара да седна на дивана, клекна до мен, погледна ме в очите и каза, че имаш страхотна идея.

Тези влюбени заминаха на романтично пътуване, но...

Страхувах се да се откажа от удобния и познат живот в Денвър, но всяка сутрин се събуждах, виждах усмивката ти и чувах гласа ти: "Всичко ще бъде наред". Понякога не беше лесно за нас: след дълги безсънни нощи в тосканската жега или изтощителен поход в джунглата на Тайланд. Но преодолявайки всички трудности, започнахме да се обичаме повече, защото бяхме заедно.

Когато се върнах у дома, се страхувах, че няма да мога да довърша книгата си или няма да мога да намеря издател, но ти ме подкани да продължа да пиша.

Ашли, ти си вятърът в моите платна и мастилото в моето перо. Без значение къде отивам или какво правя, сигурен съм, че искам да сме заедно. Всяка скала, на която скачам, всеки мотопед, на който се качвам, всеки средиземноморски залез - искам да си с мен. Ще се омъжиш ли за мен?"

Книгата на Кайл е озаглавена „Без страх от падането“. Той и Ашли вдигат сватба, която се състои през юли 2018 г. на един от островите в Хърватия, който те посещават по време на дългото си приключение.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илиян

    9 2 Отговор
    Малко клиширано но,любовта ще спаси света!!!!
  • 2 сггсгс

    13 2 Отговор
    А любов в балканската кочина вече няма ,30 години оскотяване разби съзнанието на българите и всичко опира до това да си платиш сметките и да се нахраниш !
  • 3 само питам

    4 5 Отговор
    Има ли някой да не е опитвал захарен памук на селския събор....Много блудкаво бе....
  • 4 Заприлича ми на жълтата хлебарка

    2 2 Отговор
    Финес,...! (Да ама не...!) Ох колко е хубаво да пътешества старица до младеш..! (Сори Ашли, млади и красиви хора от обществото на, света, блазе ви...!)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ??????????????

    4 0 Отговор
    Нали за да пътуваш ти трябват ПАРИ .Като напуснеш работа и?????????????
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.