Last news in Fakti

30 Април, 2020 09:30 6 881 9

Изхвърлете тези неща от дома си

  • изхвърлете-
  • дома-
  • боклук-
  • стари вещи

Те ви карат да се чувствате нещастни

Изхвърлете тези неща от дома си - 1
Снимка: Shutterstock

Почти всички имаме в дома си много неща, които не само, че не ползваме, но и ни карат да се чувстваме нещастни. Сега имаме достатъчно време за почистване и подреждане и ето това са няколко неща, от които да започнем, според rozali.com.

Стари дрехи

Навярно гардеробът ви прелива от дрехи, които са старомодни, не подхождат вече на стила ви или не ви стават, карайки ви да се чувствате ужасно от мисълта, че някога сте успявали да се напъхате в тях. Но вместо да ги хвърляте, може да ги дарите на някой дом или да ги оставите в някой от контейнерите за дрехи втора употреба, които БЧК постави на много места в големите градове тази година.

Книги, които сте прочели и не са ви харесали

Няма смисъл да събират прах на етажерката ви, още повече, щом нямате никакво намерение да ги препрочитате. Продайте ги, подарете ги на приятел, който ще ги оцени, или ги дарете на някоя библиотека.

Излишна козметика

Навярно имате повече гримове и парфюми, някои от които с изтекъл срок на годност, от тези, които реално използвате. Навярно дори не си спомняте за съществуването на някои продукти в козметичния ви несесер. Защо тогава ги пазите?

Счупени вещи

Мислите си, че някой ден ще ги ремонтирате, но вместо това счупените вещи се множат, а според фън шуй те само могат да ви заредят с негативна енергия.

Сухи букети или увехнали цветя

Животът отдавна си е заминал от тях, така че, освен да ви действат песимистично, за друго няма да ви послужат.

Стари снимки и рисунки на децата ви от преди 10 г. и т.н.

Определено имат голяма сантиментална стойност, но навярно ви действат носталгично. По-добре ги заменете с настоящи такива, а старите ги сложете в кашон в килера или пък ги качете на дигитален носител и изхвърлете хартиените.

Изгорели крушки и неработещи електроуреди

Тъй като полилеят така или иначе свети, макар и с по-малко крушки, а неработещите електроуреди не ви пречат, навярно въобще не си давате зор да ги оправите. Според фън шуй, обаче, всичко развалено ви кара да се чувствате една идея по-нещастни у дома.

Заплетени кабели

За съжаление, броят им трудно може да бъде намален, предвид купчината от съвременни електроуреди у дома, но поне може да ги подредите, така че да не ви дразнят.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    21 2 Отговор
    Само глупости и тва е, , щастието или нещастието Не зависят от предмети, авно някой има нужда от помощ на 4 км, но за какво му дават трибуна да ръси глупости по официални медии

    Коментиран от #2

  • 2 Бачо Киро

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Тая глупост я пишат всяка седмица, направо като мантра е... Аз викам да изхвърлят пари, злато, скъпоценни камъни, че правят човека нещастен. Благородно ще ги отърва от лошата карма.
  • 3 Вехтошар

    2 0 Отговор
    Тва пак ли е от някой астролог
  • 4 Баба

    8 0 Отговор
    Аз пък си събирам изгорелите крушки за спомен

    Коментиран от #8

  • 5 Stéphanie

    2 0 Отговор
    Някой от изброените неща са истина.Фън шуй съгласна до някъде.Много счупени вещи се реставрират !!!Дрехите тази дама е леко болна ако са chanel ,или друга дизаинерска къща точно обратното !!!!!Жената може би е от село писала статията ....В шок съм .
  • 6 Юлиан

    3 1 Отговор
    Фън Шуй май не е ма минимална заплата в България 😆 Вън Туй филосовство от тук 😁
  • 7 Най-важно е да изхвърлите

    3 1 Отговор
    Мрънкащата досада от къщата !
  • 8 ✔️Pompev ®️

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Баба":

    Аз пък торбичките
  • 9 Некой си

    2 1 Отговор
    Венелинке, ти си една голяма бяла птица.