Това са едни от най-известните спагети извън Италия. Вижте как да ги приготвите.
Необходими продукти:
375 г спагети
6 слайса бекон или панчета
4 яйца
75 г сирене пекорино или пармезан
50 г магданоз
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета. След това ги прецедете, като запазите 0.5 ч.ч. от водата, в която са се варили.
Нарежете бекона или панчетата на кубчета и ги запържете в загрят тиган до златисто за около 5 минути.
В купа разбийте яйцата. Настържете фино сиренето и добавете нарязания на ситно магданоз. Овкусете с малко сол и повече черен пипер. Разбъркайте.
Дръпнете тигана с бекона от котлона. Избутайте бекона в единия край и забършете дъното на тигана с кухненска хартия. Добавете спагетите заедно с малко вода от варенето им и разбъркайте добре.
Добавете яйчената смес на тънка струйка, като едновременно с това разбърквате енергично.
Сервирайте спагети в чиния и поръсете с нарязан магданоз и малко настъргано сирене пекорино или пармерзан.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 сддс
10:12 04.05.2020
3 препис
10:15 04.05.2020
4 Даниел
10:19 04.05.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Лорчето, ценител на хубавото...!
11:15 04.05.2020
7 Коmapak🆘️
12:07 04.05.2020
8 Това
13:49 04.05.2020
9 пенсионер
14:18 04.05.2020
10 Plovdiv
23:03 06.05.2020