2 Май, 2020 15:15 2 230 8

Меган Маркъл губи първия рунд в съда срещу британски таблоид

  • съд-
  • таблоид-
  • меган маркъл

Херцогинята на Съсекс съди издателя за публикация, свързана с баща ѝ

Меган Маркъл губи първия рунд в съда срещу британски таблоид - 1
Снимка: БГНЕС

Лондонският върховен съд отхвърли част от съдебния иск, заведен от херцогинята на Съсекс Меган срещу таблоида Mail On Sunday предадоха Reuters и Associated Press, цитирани от "Дарик".
Меган, която е съпруга на внука на британската кралица Елизабет Втора, принц Хари, съди издателя Associated Newspapers за публикация в Mail On Sunday от месец февруари миналата година. В нея бяха изнесени части от писмо, изпратено до баща ѝ Томас Маркъл.

По време на изслушване миналата седмица, адвокатът на изданието настоя обвиненията за това, че вестникът е действал недобросъвестно и е стимулирал раздора в семейството, да бъдат изключени от делото. Както и други препратки към статии, които Меган твърди, че били неверни.

Съдът се съгласи в петък тези елементи да бъдат извадени от делото. То е свързано с публикувани през февруари 2019 г. статии за караница между Меган и баща ѝ след сватбата ѝ с принц Хари през месец май предишната година. Дни преди венчавката се разбра, че баща ѝ, който прекарал сърдечна операция, няма да е сред присъстващите, но стана ясно, че е позирал за снимки на папарак.

Документи, представени от адвокатите на Меган, показваха, че Dail Mail и други таблоиди са преследвали, унижили и манипулирали Томас Маркъл, като са допринесли за свадата между баща и дъщеря. Адвокатите твърдят, че вестникът неправилно е цитирал писмото, за да представи кралските особи в лоша светлина, макар никога да не се е предвиждало то да стане публично достояние. Поради което настояват за парично обезщетение.

Адвокати на Daily Mail изтъкнаха, че приятели на Меган са представили нейната версия за събитията пред американското сп. People и че като се има предвид нейният кралски статут, съществува законен публичен интерес към личността ѝ и семейните ѝ отношения.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Age

    8 0 Отговор
    Ами британците да не са слепи кат' нас.
    К'вот' повикало-туй се обадило.

    Коментиран от #3

  • 2 Лора, внимавай...!!!!

    4 0 Отговор
    Да, от кралското потекло срещу,, таблоидите,, нямат друга работа..!
  • 3 Уй повикал, уй се обадил

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Age":

    Нали това искаш да кажеш.,!

    Коментиран от #4

  • 4 Age

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Уй повикал, уй се обадил":

    Право в 10-ката.

    Коментиран от #6

  • 5 цъ цъ

    6 0 Отговор
    Тая само и само да не бере ягоди всякакви схеми, ще измисли !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 друм

    1 0 Отговор
    Циганка
  • 8 Шизофреник от Иран и то стар

    1 0 Отговор
    Друм, друм, друм....!