Last news in Fakti

5 Май, 2020 09:30 12 363 7

6 филма, които ще ви заведат в Италия

  • филм-
  • италия-
  • моника белучи

Ярки италиански образи, емоции, страст, красиви жени

6 филма, които ще ви заведат в Италия - 1

Едва ли има нещо, което да запали по-голям интерес към дадено място, от показването му в подходяща светлина на широкия екран. Ярки италиански образи, емоции, страст, красиви жени, секси мъже, планина от храна и много сълзи. И несравнимия с нищо италиански пейзаж - това предлага селекцията от филми, снимани в Италия, направена от chronicle.bg.

"Това започна в Неапол", 1960 г.

Една от най-живописните дестинации на Италия и най-колоритната. Море и любовната история между италианка (София Лорен) и американец (Кларк Гейбъл), който отива в Неапол, за да уреди имотите на брат си.

"Сладък живот", 1960 г.

Този филм няма нужда от представяне. Фелини създава един от най-големите шедьоври на италианското кино, който разказва за журналист търсещ любовта насред сладостите на Рим. Анита Екберг и Марчело Мастрояни никога няма да избледнеят. Не и в сцената с плуването във фонтана ди Треви.

"Чай с Мусолини", 1999 г.

Филм, който прелива от актьори звезди под режисурата на известния Франко Дзефирели. Действието се развива във Флоренция по време на възхода на фашизма и виждаме реалността, в която живеят група от британски и американски жени. Лили Томлин, Маги Смит, Шер... и Италия.

"Малена", 2000 г.

Католическата реалност в Италия. Младата Малена (в ролята е Моника Белучи) започва връзка с младо момче, която е против законите на градчето. Един от най-добрите еротични филми, една от най-ярките фатални жени на екрана. Не е за изпускане.

"Яж, моли се и обичай", 2010 г.

Една трета от тази история се развива във Вечния град. Но каква трета! Не говорим само за декора и кинематографията. И книгата и филма са истински пътеводител за пътешествениците. Именно в Рим душевно изтощената Лиз намира изобилието, от което душата и тялото ѝ имат нужда. Там среща сексапилните близнаци, с които всеки би искал да съгреши. Така че... ако искате да прекалите... знаете къде.

"Туристът", 2010 г.

Филм, определян като пътешественически роман с елементи на трилър. На практика пленителна история, в която персонажите на Джони Деп и Анджелина Джоли пътуват из Венеция и преживяват своята любовна (и не само) история.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джедай

    21 1 Отговор
    Моника Белучи е една от най-красивите жени на планетата. Аз много си я харесвам! Сладка шоколадела!
  • 2 Вече не са модерни..

    2 4 Отговор
    Такъв тип филми, защото няма романтици а,, мръсници,,... не съжалявам дори, че е така...!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Е що така

    0 2 Отговор
    Търкай, търкай! Истината винаги боли :-)
  • 5 Като знаеш какви коментират..!

    6 2 Отговор
    Аджеба, за каква истина говорим, пък наистина си заслужава някои свестни хора да гледат тези стари и качествени филми, между другото, най хубавата женска фигура има италианската жена или актриса...!
  • 6 Пламен

    1 0 Отговор
    Венелина, обичам те! Доведи приятелките си, да пишат в сайта, моля! Не са за изпускане и шедьоврите на Лаура Антонели и Тинто Брас. За съжаление, без субтитри на български.
  • 7 Муаха-ха-ха-ха...

    1 2 Отговор
    Моника Белучи ще го смучи кат кучи.