Last news in Fakti

7 Май, 2020 11:31 2 469 17

Близките на Чочо неутешими 7 години след смъртта му

  • чочо попйорданов-
  • актьор-
  • загуба-
  • смърт-
  • семейство

На годишнината от кончината му неговите колеги все още споделят мили спомени с него

Близките на Чочо неутешими 7 години след смъртта му - 1
Снимка: БГНЕС

На 5 май се навършиха 7 тъжни години без обичания актьор Чочо Попйорданов. Навръх черната дата неговата вдовица Даниела за пръв път си позволи да даде воля на чувствата си и изказа публично колко много ѝ липсва той.

"Как имам нужда да ми се усмихнеш! Как имам нужда да чуя гласа ти…нежните думи, които ми казваше….! Как имам нужда от топлата ти и даваща ми сила прегръдка! Обичам те! Обичам те безкрайно! Чочи! Много боли!“, написа Даниела в социалните мрежи и публикува няколко снимки на своя любим мъж.

С мил спомен тъжната годишнина почете и един от най-близките приятели на Чочо – неговият колега Христо Мутафчиев. Към разказа той публикува и тяхна снимка от постановка.

"Бяхме на "Варненско лято“! Настаниха ни да спим в "Станцията на миньора“. Играем представление и след поклона решаваме да се скатаем от групата и да извършим обичайния обход на варненските кръчми. В незнаен час всичко приключва и двамата се прибираме.

По едно време той ми вика – Загубил съм си ключа за стаята!

– И к`во предлагаш? – го питам.

– Да се качим по балконите – отговаря ми напълно сериозно.

Неговата стая беше на 5-ия етаж, а моята на първия. Започваме да се катерим нагоре. Тераси, парапети, улуци, захващаме се кой за каквото може. Добираме се до 5-ия, стигаме до стаята му и той ми казва – Айде, сега ти обратно надолу. Влезе си през терасата, заключи вратата отвътре и заспа. А аз обратно надолу по балконите. Влизам цивилизовано през рецепцията на станцията и се прибирам в моята стая. Такъв беше Чочо. Страшен дивак. Липсваш ми вече 7 години. Обичам те!“, написа Мутафчиев в официалния си фейсбук профил.

Припомняме, че Чочо Попйорданов ни напусна завинаги в ранните сутрешни часове на 5 май 2013 г., навръх Великден. Обичаният и талантлив актьор си отиде след тежки травми, причинени от нелепо падане на гроба на майка му в частните Боянски гробища ден по-рано. По-малко от месец преди да почине, Петър Попйорданов загуби майка си – известната лекарка д-р Катя Попйорданова, припомня "Ретро". Той бе отишъл на гроба ѝ да сади цветя, но загубил равновесие и паднал от близо два метра на каменна плоча.

Ударът се оказва фатален. Звездата на Народния театър бе настанен в "Пирогов“ с тежка двустранна мозъчна контузия, с двустранно счупване на черепните кости, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и с едно счупено ребро. Той бе изпаднал в кома и така и не се събуди. Болезнената му загуба срина със земята неговата половинка Даниела, с която не можаха да отгледат заедно дъщеричката си Катерина. Днес тя е вече ученичка и е наследила таланта на Чочо, като дори вече се изяви на сцената на Народния театър, при това в емблематичната за неговата кариера постановка – "Хъшове“.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 помня го от филма

    8 3 Отговор
    "Вчера", доста млади бяха тогава с другите станали известни по късно актьори, и от "НЛО", но мисля че на по късен етап славата и парите му направиха лоша услуга и залитна по един много лош порок алкохола, и Иван Ласкин и той по същия начин, Христо Мутафчиев успя да се спаси само с инсулт, в тази гилдия този порок е голям проблем, има още десетки имена на известни актьори които си отидоха от него съвсем млади.
  • 4 непоклонник

    5 5 Отговор
    Бог до го прости! Той да го упокои. Даниела ни занимава с него като че е по-важна тя. Много са вдовиците, които не викат в социалните мрежи , а си носят кръста. Смири се Даниела и не ни занимавай с твоята първа ли беше , поредна или последна може би не любов.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Случаен читател

    9 0 Отговор
    Голем беше. Липсва ми много с неговите щуротии. Бог да го прости.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ирена

    4 9 Отговор
    Кой беше тоя и с какво толкова известен, че не се сещам.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БОКЛУК

    1 4 Отговор
    С РАНТУТНИЦИ ЛИНТЯЙ НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙТЕ БОЛИ МА ДЪРТИЯ ЗА ТАКИВА КАТО НЕГО
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    А , СТИГА БЕ "НЕУТЕШИМОСТИ" !!! ЧОЧО СИ Е С НАС " ДО ДУПКА "!!! КАКВОТО Е НАПРАВИЛ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ПРИМЕР ЗА ПОКОЛЕНИЯТА !!! А ,ОТ НАС "НЕУТЕШЕМИТЕ "- ЩЕ ОСТАНЕ ТРУДОВОТО НИ УСИЛИЕ -КЪДЕ ЛИ НЕ - И НАЙ ВЕЧЕ В ПОКОЛЕНИЕТО - ЗА КОЕТО РАБОТИХМЕ С ВСИЧКИ СИЛИ !!!!!!!!!!!!
  • 16 Behemoth

    1 0 Отговор
    Алкохолиците са така трудно пазят равновесие...
  • 17 Стига с този Чочо

    2 0 Отговор
    Какво толкова велико като актьор.... Даниела спри да ни го завираш всяка година. Отишъл си човека остави го да си пие питието на свобода горе.