Last news in Fakti

19 Май, 2020 13:55 4 184 6

Ето какво заменя ол инклузива в Турция

  • бюфет-
  • ол инклузив-
  • хотел-
  • почивка-
  • турция-
  • пътуване-
  • море-
  • храна-
  • сервиз

Системата ол икнлузив ще бъде променена тази година

Ето какво заменя ол инклузива в Турция - 1
Снимка: Shutterstock

На 12 май турският министър на туризма Мехмет Нури Ерсой официално подписа документ за критериите за сертифициране на съоръжения за настаняване, които експертите коментираха предния ден пред местните медии.

Наблюдателите отбелязват, че одобрената версия на мерките включва изпълними изисквания. Те включват и отговорът на един от най-важните въпроси за туристите и индустрията на хотелиерството в Турция: ще бъде ли съхранена системата на на ол инклузив. Той ще бъде запазен до известен смисъл. Във всеки случай, предишните стандарти на all inclusive няма да бъдат предлагани на гостите, докато коронавирусът е основният фактор за ограничения в света.

Според одобрените правила, хотелите ще могат да предоставят храна по системата „всичко, което можете да изядете“, но храната вече няма да е достъпна за всеки гост. На хотелите се нарежда да я държат зад стъкло на бюфета, а на сервитьорите - да я подредят за гостите. Храната ще бъде сервирана от сервитьорите.

Машините за чай, кафе и други напитки, охладители за вода, не трябва да бъдат в общите части - възможно е само индивидуално обслужване на всеки гост.

На хотелите се препоръчва да използват прибори за сервиране за еднократна употреба. Новите правила ги задължават да поставят маси в хранителни зони на разстояние най-малко 1,5 метра един от друг, а столове - най-малко 60 сантиметра.

Мебелите, бурканите за захар, сол, подправки, салфетки, менюта ще бъдат обработвани със силни дезинфектанти след употреба от всеки гост.

Петзвездните хотели в Турция вече се готвят да посрещнат туристи. Турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой също е собственик на емблематичните хотели Maxx Royal и Voyage. Най-вероятно те ще бъдат първите, които ще преминат сертификация, като по този начин покажат на своите колеги „образцовия“ ред и готовност да приемат гости. В хотел Rixos Premium Belek ще бъдат въведени и нови правила за обслужване.

Други представители на хотелиерския бизнес обаче в кулоарите казват, че за много хотели тази година е по-лесно да не се отварят, отколкото да се изпълнят всички точки за сертифициране на загуба.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    17 1 Отговор
    И тук се подготвяме, точат ли точат балтията, ако дойде някой де

    Коментиран от #2, #3

  • 2 доцента

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Рошко ти ли си онзи тираджията ?
  • 3 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Че то има ли луди да ходят тук на море? Ако искат да дадат един чувал с пари и да гледат кисели физиономии на сервитьори, рецепционистки, камериерки, спасители и разни напомпани анаболни екзепляри с два пръста чело събиращи такси за чадъри да върви. Аз категорично съм ги отписал тези от вече 10 години.
  • 4 Турците не могат без държавата си!

    7 1 Отговор
    Я ше си седя у мойта мила Родина...!

    Коментиран от #5

  • 5 Йолкъ

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Турците не могат без държавата си!":

    И аз ще ходя в любимото ми черноморие. Миналата година ми харесваше да се къпя, докато тръбата бълваше фекалии покрай мен. Гледам, че ще отнеме месеци ремонта й, тази година пак ще имам възможност да се наслаждавам на фекалиите.

    Коментиран от #6

  • 6 От фекалиите

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Йолкъ":

    Се хваща по добър тен, но тва е лошото, че с проблебна кожа не става, например тъмносиня, жълта или мазна...!