21 Май, 2020 10:05 10 146 7

Рецепта на деня: Боб на фурна по черновръшки

  • боб-
  • наденица-
  • черновръшки-
  • какво да сготвя-
  • на фурна

Невероятна комбинация от боб с наденица

Рецепта на деня: Боб на фурна по черновръшки - 1
Снимка: Shutterstock

Едно богато ястие по рецепта на Иван Звездев.

Необходими продукти:

6 бр. сурова наденица
200 гр. шепи шарен боб
2-3 домата
1-2 картофа
2-3 червени чушки
2 глави кромид лук
1-2 моркова
5-6 пресни печурки
сол
1-2 ч.л. къри
1 к.ч. олио
За брашнената кашичка
2 с.л. брашно
1 пълна ч.л. чубрица

Начин на приготвяне:

Сварете боба до готовност, след което го отцедете.

Нарежете лука на дребни парченца, гъбите – на едро, домата – на по-дебели колелца, а картофите – на малки кубчета.

В намаслена тава поставете половината от доматите, поръсете със сол.

Към отцедения боб прибавете картофите, лука и гъбите. Поръсете с къри, сложете нарязаните на колелца моркови и наситнената чушка. Сипете малко мазнина /2-3 с.л./, посолете и разбъркайте.

Половината от продуктите прехвърлете върху доматите, подредете суровата наденица.

Покрийте с останалите зеленчуци, отгоре сложете филийки домат.

В купичка смесете брашното с чубрицата.

Разбъркайте, налейте приблизително 2-3 ч.ч. вода, за да се получи кашичка. Полейте с получената смес, намаслете и посолете.

Поставете тавичката в студена фурна. Печете на 160 градуса за 50-60 минути.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорчето, ценител на хубавото...!

    8 2 Отговор
    Наистина отново една вкусна българска манджа, за голяма челяд...!

    Коментиран от #4

  • 2 1111

    11 3 Отговор
    Браво за хубавата рецепта и новина ! Трябва да запазим традициите, а не само да се готви чужд буламач.

    Коментиран от #7

  • 3 човек от народа

    10 1 Отговор
    прекрасно е, когато рецептата започва с : "вземате кило домашна наденица.........." нататък не е толкова интересно.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Уточнение

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "човек от народа":

    Точно това щях да напиша! Наденицата задължително трябва да е домашно приготвена, защото това, което се продава в магазините е някакъв неземен отпадък... И кучетата не го помирисват.
  • 6 Шеф Манафчев

    3 1 Отговор
    А това Къри в рецептата е много българско браво
  • 7 Петър Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "1111":

    Къде кърито е в националната ни кухня?Не съм съгласен с вас.