Необходими продукти:
200 гр. пушена сьомга
200 гр. авокадо
2 с.л. сухо бяло вино
2 - 3 с.л. зехтин
4 - 5 големи зелени маслини
20 мл пресен лимонов сок
1 твърдо сварено яйца
сол
захар
черен пипер
1 - 2 зърна счукан карамфил
копър
Начин на приготвяне:
Нарежете рибата на дребно и отделете кората и вътрешната костилка на авокадото.
В подходящ съд ги смесете заедно с виното, зехтина, обезкостените маслини, свареното яйце, лимоновия сок.
Пасирайте сместа до гладкост и добавете сол на вкус, щипка-две захар, малко черен пипер, добре счукан карамфил и накълцан копър.
Поднесете разядката с брускети, сухарчета или солени бисквити.
Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Акхмет
16:09 21.05.2020
2 Старата школа
Едно време ги подарявахме на класната
16:12 21.05.2020
3 Съкратен поради кризата
16:17 21.05.2020
4 Лорчето, ценител на хубавото...!
19:13 21.05.2020