1 357 4

Рецепта на деня: Пилешки дробчета в бекон на шиш

Чудесно мезе

Рецепта на деня: Пилешки дробчета в бекон на шиш
Снимка: Shutterstock

Пилешките дробчета са широко популярни в българската домашна кухня. Те се приготвят бързо и лесно и са идеалното мезе както за чаша бира, така и за чаша вино, особено с тази оригинална рецепта.

Необходими продукти:

500 гр. пилешки дробчета (охладени)
36 ленти бекон (около 350 г)
1 скилидка чесън
2 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Дробчетата се почистват и ако има нужда, се режат на по-малки парчета. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърква с горчицата. Дробчетата се намазват с овкусената горчица.

Всяко парче се увива в лента бекон. Набучват се на шишове и се поставят в тава, застлана с пергаментова хартия.

Пекат се около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

Поднасят се веднага със сос по избор или салата.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 въпросче

    0 0 Отговор
    Може ли без чесън,ако обичате?!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.