2 477 11

Рецепта за вечеря: Лодки от тиквички с моцарела

Чудесно предястие

Рецепта за вечеря: Лодки от тиквички с моцарела
Снимка: Shutterstock

Опитайте тази рецепта за предястие, наподобяващо вкуса на пица, но "диетично".

Необходими продукти:

няколко по-малки тиквички
няколко скилидки счукан чесън
зехтин, сол и черен пипер на вкус
няколко домата
шепа хлебни трохи (галета)
няколко топки сирене Моцарела
настърган пармезан за поръсване

пресен босилек

Начин на приготвяне:

Разрежете тиквичките на половинки по дължина и издълбайте сърцевината с лъжица. Отрежете малка част от дъното, така че да стоят стабилно, и ги подредете в тавичка за печене.

Намажете вътрешността им със смес от чесън, малко зехтин, сол и черен пипер. Отгоре подредете нарязаните на филийки домати, поръсете с хлебните трохи и изпечете в загрята на 175 градуса фурна за около 30 минути.

Извадете и подредете сиренето между доматите, след което върнете тавичката във фурната и печете на горен реотан (скара), докато коричката стане златиста, а сиренето започне да бълбука. Извадете от фурната и поръсете с малко зехтин, настърган пармезан и листенца пресен босилек.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Няма матрял

    14 0 Отговор
    Затова ще сготвя макарони със сирене и захар и масло. Начин на приготвяне: 1 плик макарони се изсипва в тенджера с вода, чака се водата да кипне и се вари 10 Мин (така пише на опаковката). Като се сварят се изцежда леко водата, ме много пари и се добавя масло и захар. Разбърква се и накрая се добавя хубаво българско сирене.

    Коментиран от #11

  • 2 qwerty

    7 2 Отговор
    4 глави лук, брашно, половин кило свински дроб, олио, сол, червен и черен пипер. Дълбок тиган. Много бира. Брашънцето е да оваляте дробчето, ама да не е на едро. А лука на полумесеци яко карамелизиран. За 3лв. Без бирата е супер.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор

  • 5 Какви лодки,

    5 3 Отговор
    това са цели кораби. Скоро ще потънат под тежестта на разтопения кашкавал, домат и босилек.
  • 6 ПиПи

    3 3 Отговор
    Не,благодаря,яжте си ги вие!
  • 7 Йозеф

    1 6 Отговор
    Преди това обаче тиквичките се гриловат на барбекю, после по посочения начин.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.