Last news in Fakti

22 Май, 2020 10:31 4 671 26

Реджеп спечели Hell's Kitchen

  • виктор ангелов-
  • реджеп бадев-
  • победител-
  • готвач-
  • hell's kitchen-
  • шеф ангелов

Роденият в Сърница готвач спечели 100 000 лева и титлата "на-добър готвач"

Израсналият в Италия, но роден в град Сърница Реджеп Бадев спечели 100 000 лева и титлата "най-добър професионален готвач" в България. 30-годишният шеф, който работи в голям комплекс в Германия, е големият победител в третия сезон на световно известното кулинарно състезание Hell's Kitchen.

Освен парите, Реджеп получава и договор за работа в заведение на шеф Виктор Ангелов.

Негов опонент за голямата награда бе пловдивчанинът Атанас Балкански.

"Вярвайте в себе си и в мечтите си, винаги може да ги постигнете", каза развълнуваният Реджеп, секунди след като шеф Ангелов изкрещя неговото име.

Битката за победа беше тежка, но равностойна. Така двамата премериха сили с кулинарни шедьоври и безупречни умения в кухнята. Те сътвориха първите си авторски менюта като шеф готвачи на отбори, които сами си избраха сред бившите участници в третия сезон на шоуто и ръководиха с желязна дисциплина по време на финалната вечерна резервация.

Първата задача беше оригинално многокомпонентно ястие, като двамата кандидати за наградата можеха сами да избират продуктите, с които да готвят, но шеф Ангелов ги задължи да използват пет техники за приготвяне на храната - тиган, грил, сувит, еспума и дехидратиране. Времето за готвене бе 60 минути.

С помощта на миналогодишния победител в Hell"s Kitchen България - Веселина Чилева и сребърния финалист Никола Симеонов, Реджеп и Атанас сътвориха ястия от висока класа. Освен изключителни техники и отношение към приготвянето на храната, двамата демонстрираха и завидни стратегически умения.

26-годишният Атанас заложи на сьомга, приготвена на сувит с грилована тиквичка, хрупкаво гнездо от картофи с дехидратирани маслини, майонеза от левурда и див чесън, чушка на грил в основата и еспума.

Конкурентът му пък представи френско петле на сувит, гъши дроб, чипс от патат и крекери от картофи, както и риба на тиган и дехидратирани домати.

Първоначално шеф Ангелов заяви, че еспумата на "италианчето" е твърде сладка, но след като я опита в комбинация с останалата част от ястието, отсече, че балансът на вкусове е съвършен.

Така Реджеп получи правото да избира своя отбор първи. Отборите бяха съставени от отпадналите участници във формата.

За първи път техни авторски менюта се сервираха в ресторанта на Hell"s Kitchen, който отвори врати за своята финална резервация със специални гости - екипът на предаването. Наско обаче заложи на сигурното, а Реджеп реши да импровизира. За последен път в третия сезон на шоуто двете кухни отново заработиха, но този път с нови диригенти - Реджи в синята, а Наско в червената кухня.

На финала Реджеп успя да отново да победи Атанас, като приключи издаването на десертите с по-добро темпо от него.

"Когото и да избера, няма да сгреша. И двамата сте виртуозни готвачи, но от победителя очаквам много повече. Той трябва да е крайно взискателен към себе си и околните, да е непреклонен пред трудностите, да е лишен от комплекси и задръжки в кухнята, да е достатъчно разкрепостен, за да разкрива нови хоризонти. Такъв човек е Реджеп". С тези думи шеф Ангелов безапелационно избра шампиона в тазгодишното шоу, пише дир.бг.

Реджеп Бадев е на 30 години от Сърница, но от 5-годишен живее в Италия, а зад гърба си има италианската кулинарна академия Грималди. Той влезе в Hell’s Kitchen България със стил и самочувствие. От самия старт на риалитито се обяви за най-добрия готвач в "Кухнята на Ада" и още от началото на сезона даде заявка да стигне до финала. Той успя да защити това твърдение и с реализираните си близо 20 индивидуални и отборни победи в състезанието. Реджи демонстрира невероятен хъс за победа, трудно преживяваше провалите, но показа, че високото му самочувствие не е без покритие, сътворявайки истински кулинарни шедьоври.

Атанас Балкански е на 26 години от Пловдив. Потомствен кулинар, той влезе в шоуто като резерва, но бързо завоюва мястото си на майстор-готвач, който не бива да се подценява. Именно "доброто момче“ първо спечели своята черна куртка, демонстрира енциклопедични кулинарни знания, прецизност и завидни умения в кухнята. Не една негова чиния впечатли шеф Виктор Ангелов. Но това, което дълго време не успя да покаже са така важните лидерски качества. В края на състезанието Атанас демонстрира, че е успял да надскочи себе си и се наложи като авторитет сред останалите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Небахтин Ебезатри

    12 18 Отговор
    Браво! По коя телевизия са го давали?

    Коментиран от #16

  • 2 ЖОРО

    27 10 Отговор
    ТАЗИ ГОДИНА САМО ДПС ПЕЧЕЛИ ....СЛЕД КАПКИТЕ СЕГА ГОТВАЧИТЕ....СЛЕДВА ГЛАСЪТ НА БУЛГАРИСТАН...
  • 3 balgarin

    17 15 Отговор
    Спирам да гледам това "предаване".Готвача Виктор се изложи 2пъти. Пьрвия беше като изгони момчето което ритна наглия реджеп и сега.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    11 11 Отговор
    Турско име бг фамилия . Къв е тоя . Мешана скара.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния софиянец

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Чистокръвен помак....
  • 8 Ved

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Шшшшшшт":

    Ти си трай и не обиждай. Рая ще ни нарича. От кое село си бе . Пуска обиди раята в турция и копа . Тука сме Народ , Хора , Българи. Просташко изказване, си написал.

    Коментиран от #10

  • 9 Хайл

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Шшшшшшт":

    Кой наричаш , така май визираш себе си . Тука сме Хора а не като теб , ти си това което си написал. Избиваш комплекси .
  • 10 Боцко

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Ved":

    Рая ни наричат само и единствено русофилистиците.
  • 11 Анти чалга.

    9 12 Отговор

    До коментар #6 от "Шшшшшшт":

    Я по леко с коментарите. Май харесваш тоя нахал Реджеп, дето не знае да говори , български. Роден в долината на широките гащи. Готвач със самочувствие , че е нещо . Ама не един специалист по италиански манджи и нищо друго.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Борис

    13 1 Отговор
    Преди 10 тина дни в този саит имаше новина че атанас печели и даже доказателства реджеп си бил отишъл в германия и тинтири минтири абе фалшива новина
  • 14 Българин

    6 9 Отговор
    Викторе само не разбрах това дето го сервирате макет ли е?Само за дегустация ли?Или т.нар ти "изтънчени"клиенти минават от там за "престиж"а после ходят да вечерят?????Иначе поздрави на Наско за мен той е Победител.......
  • 15 Ха ха ха ха ха ха

    2 5 Отговор
    Сега заминавал на състезание по готвене на боб при караамбарските превозвачи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 поредната глупост

    8 4 Отговор
    този не е от Сърница, защото не е расъл там, не е бил на училище там, и не е допринесъл нищо за там, този е западноевропейски работник, нямам нищо против него, но е хубаво нещата да се казват с истинските им имена, това не е българин, а западноевропейски п...
  • 18 Хайл

    9 9 Отговор
    Наско трябваше да спечели , а не тоя измисления. Има самочувствие на спукан балон. Жабар ама от турция. Тоя ако е готвач , а какви измислици готвят да го ядешли или да го гледаш .

    Коментиран от #20, #25

  • 19 6543

    8 10 Отговор
    Как можа да дадеш наградата на Реджеп? Измислен готвач. Няма да ти гледам предаването повече.

    Коментиран от #22

  • 20 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хайл":

    Да,от петте ,,техники,, само ,,грил,, и ,,тиган,, имат място в науката за готвене. Останалите три измишльотини не са нищо повече от буламачи за прасета. Колкото до така модерния,, сувит,, що народ се изпос...ра в началото, щото шефчетата идея си нямат от истинско готвене,безопасност на храната,термична обработка и пр.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЦСКА умре

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "6543":

    А когато мудния Цветомир го класираха на полуфинал, НЕ РЕВА, нали?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Музиканта

    3 2 Отговор
    Браво на Реджеп ,човека знае какво прави. Иска се характер и знания за да си лидер ,Наско има само знания ,затова загуби.Браво Реджеп !!!