Last news in Fakti

28 Май, 2020 10:05 12 902 7

Рецепта на деня: Шницел от кайма

  • шницел-
  • кайма-
  • месо-
  • пържено-
  • какво да сготвя

Достъпно и вкусно ястие

Рецепта на деня: Шницел от кайма - 1
Снимка: Shutterstock

Домашен шницел за всички, които искат да хапнат нещо вкусно, приготвено за по-малко от 20 минути.

Необходими продукти:

500 гр. кайма от телешко и свинско месо
1 средна глава кромид лук, ситно настъргана
черен пипер на вкус
чубрица на вкус
1 филийка бял хляб, потопена в прясно мляко и изцедена добре
сух риган на вкус
1 яйце
3-4 щипки сладък червен пипер

За панировката:

2 яйца
галета

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки за шницелите и омесете гладка смес. Нарежете 5 броя парчета от найлоново домакинско фолио. Разделете сместа на 5 равни части и върху всяко парче найлон с мокри ръце оформете хубави и правилни като форма шницели, пише edna.bg.

Не ги правете много дебели, максимално 1 см. Подредете ги един върху друг (както са си с найлоните) и ги сложете във фризера за около 1 час.

След като шницелите стегнат във фризера, загрейте мазнина в тигана и намалете котлона. Потопете всеки шницел в разбитите яйца, после в галета и ги изпържете до златисто от двете страни. Умишлено панировката е по-тънка, за да стане по-деликатна и хрупкава.

Оставете готовите шницели за малко върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина и ги сервирайте топли с гарнитура от свежа салата и пържени картофи.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    4 3 Отговор
    Шницел от кайма-СМЕС. омесете гладка смес. найлоново домакинско фолио.ФОЛИОТО Е ПОЛИЕТИЛЕНОВО.НАЙЛОНЪТ Е ВЛАКНО. След като шницелите СЕ стегнат във фризера,
  • 2 Кризаааа..

    7 3 Отговор
    Слагайте по малко кайма и повече хляб криза е....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1312

    5 0 Отговор
    Аз слагам , кайма , яйца , брашно и подправки ! И с лъжицата си гребвам и пускам в сгорещена мазнина ! 🌝
  • 5 Ало

    2 0 Отговор
    Хляб в шницели не се слага
  • 6 Кулинар

    0 0 Отговор
    Рецепта за кюфтета кви шницели 🤔
  • 7 Гаргантюа

    0 0 Отговор
    Вени, като те гледам явно рупаш сал зеленяши, така че ти рецепти за шницел нема да ми пробутваш. Рецепти за ястия от месо бих взел само от Каракачана и Баце, анадъмно ?
    P.S. Виж за розовите ти писания става.