Домашен шницел за всички, които искат да хапнат нещо вкусно, приготвено за по-малко от 20 минути.
Необходими продукти:
500 гр. кайма от телешко и свинско месо
1 средна глава кромид лук, ситно настъргана
черен пипер на вкус
чубрица на вкус
1 филийка бял хляб, потопена в прясно мляко и изцедена добре
сух риган на вкус
1 яйце
3-4 щипки сладък червен пипер
За панировката:
2 яйца
галета
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки за шницелите и омесете гладка смес. Нарежете 5 броя парчета от найлоново домакинско фолио. Разделете сместа на 5 равни части и върху всяко парче найлон с мокри ръце оформете хубави и правилни като форма шницели, пише edna.bg.
Не ги правете много дебели, максимално 1 см. Подредете ги един върху друг (както са си с найлоните) и ги сложете във фризера за около 1 час.
След като шницелите стегнат във фризера, загрейте мазнина в тигана и намалете котлона. Потопете всеки шницел в разбитите яйца, после в галета и ги изпържете до златисто от двете страни. Умишлено панировката е по-тънка, за да стане по-деликатна и хрупкава.
Оставете готовите шницели за малко върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина и ги сервирайте топли с гарнитура от свежа салата и пържени картофи.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 цербер
10:10 28.05.2020
2 Кризаааа..
10:23 28.05.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 1312
22:52 28.05.2020
5 Ало
22:05 29.05.2020
6 Кулинар
19:03 30.05.2020
7 Гаргантюа
P.S. Виж за розовите ти писания става.
23:19 30.05.2020