Необходими продукти:
4 бр. пилешки гърди
125 гр. масло
настъргана лимонова кора
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. фино накълцан магданоз
1 скилидка счукан чесън
сол
черен пипер
6 с. л. брашно
100 гр. галета
олио
лимони
1 с. л. соев сос
1 с. л. бяло вино
250 гр. печурки
1/2 ч. ч. заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Начукайте, обезкостените и почистени от кожата пилешките гърди, така че да станат максимално тънки.
Размесете 2/3 от маслото с настърганата лимонена кора, лимоновия сок, магданоза, чесъна и солта. Разстелете го върху хартия за печене и го навийте на руло. Поставете в хладилника, докато се втвърди, пише gotvach.bg.
Извадете маслото, нарежете го на малки парченца и го разпределете върху пилешките гърди. Направете месото на стегнати рулца, като ги забодете с клечки за зъби.
Оваляйте рулцата в брашно, после в разбито яйце и накрая в галетата. Охладете месото в хладилника за около 1 час.
Сгорещете мазнината и пържете пилето около 15 минути в кошничката на дълбок тиган или във фритюрник. Отцедете месото добре върху салфетка. Сервирайте пилето веднага, гарнирано в резенчета лимон, или полято с гъбен сос.
За да приготвите соса разтопете 3 с. л. от маслото в тиган. Добавете гъбите и поръсете с 1 с. л. брашно. Разбъркайте добре. Покрийте тигана и оставете на слаб огън 5 - 10 минути, като бъркате често. Добавете соевия сос и виното. Изсипете и сметаната, като бъркате непрекъснато. Изключете огъня.
Малко преди да сервирате, отново върнете соса на котлона, и загрейте, докато започнат да се получават мехурчета.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 София95539
Коментиран от #3
16:16 29.05.2020
2 Пълна
16:23 29.05.2020
3 Гъдю Гъдев
До коментар #1 от "София95539":
Съкрати соса16:24 29.05.2020
4 Лора
16:39 29.05.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 въпросче
16:59 29.05.2020
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.