3 546 4

Рецепта за вечеря: Най-вкусните пилешки бутчета

Със специален сос

Рецепта за вечеря: Най-вкусните пилешки бутчета
Снимка: Shutterstock

Пилешкото месо е сред предпочитаните на трапезата на българите. То е бързо и лесно за обработката, но често става сухо при готвене. Тънкостите, за да бъде винаги сочно, се крият най-вече в използването на марината и точните подправки, пише flagman.bg

Необходими продукти:

6 горни бутчета

200 мл бяло вино

30 мл зехтин

150 г заквасена сметана

100 г бекон на кубчета

2 стръка праз (бялата част)

2 стръка салвия

4 с. л. горчица

1 с. л. бял синап

1/2 ч. л. куркума, сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се мажат с горчицата. Пържат се в зехтина до златисто. Беконът се запича в сух тиган до златисто. Прибавя се наситненият праз и се готви, докато омекне. Поръсва се с наситнената салвия, куркумата и зрънцата бял синап, запържват се за кратко и се налива бялото вино. Слага се и запърженото месо. Наливат се 300 мл вода и се готви под капак на много слаб огън 40 минути. Прибавя се сметаната и се готви още 15 минути.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 2222

    3 1 Отговор
    много вкусно из глежда
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Пържен боб на тиган

    6 0 Отговор
    Начин на приготвяне: Нарязвал ситно няколко глави лук и 3-4 печени червени чушки, добавяш олио и запържваш. Прибаваш един буркан варен боб от магазина и малко червен пипер. Сервира се с хубаво българско сирене и питка.9
  • 4 Порно

    2 0 Отговор
    Ако със заквасена сметана остане по сочно , значи не е пилешко.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.