Съществуват вариации в рецептите за супа топчета, но във всичките си варианти реално погледнато супа топчета си е много повече от супа, тя си е направо засищаща манджичка.
Необходими продукти:
250 гр. кайма
1/2 връзка магданоз
1 морков
1 чушка
3 картофа
фиде
целина
2 яйца
3 с.л. кисело мляко
1 средна глава лук
олио
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнина в тенджера и задушете наситнения лук на средна температура. Добавете поетапно наситнените морков и чушка. Гответе под капак, докато всички продукти омекнат добре. След това добавете към тях нарязаните на кубчета картофи. Сложете и нарязаната целина. Разбъркайте и добавете към 2 л вода. Оставете да заври, а през това време се заемете с каймата.
Овкусете я с подправките и половината магданоз и я омесете. Приберете я на хладно, за да се постегне. Когато супата започне да ври, оформете топчета и ги добавете. След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете фиде. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още 15 минути.
Междувременно пригответе застройката. Разбийте киселото мляко и яйцата. Вземете малко от супата с черпак и след като се поохлади, добавете при сместа с яйцата на тънка струя, като бъркате енергично.
След това отстранете тенджерата от котлона за кратко и прибавете в нея застройката, бъркайки. Върнете на котлона и пак разбъркайте. Поднесете супата топчета с наситнен магданоз и лимон.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Българин
Коментиран от #3
16:37 01.06.2020
3 Шеф Манджев
До коментар #2 от "Българин":
Може да заместите с оцет.16:39 01.06.2020
4 муцунка
16:57 01.06.2020
5 Лора
17:03 01.06.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Франкенщайн помията
08:34 02.06.2020