Last news in Fakti

2 Юни, 2020 14:57 4 298 3

Тези неща в дома издават вашите недостатъци

  • недостатъци-
  • навици-
  • вредно-
  • дом-
  • чистота-
  • хигиена

Грижете се за дома си, защото той показва много за вас

Тези неща в дома издават вашите недостатъци - 1
Снимка: Shutterstock

"Моят дом е моята крепост", са казали древните римляни и са били страшно прави. До днес повтаряме и вярваме в това.

Домът е този, който ни приютява след дългия и натоварен ден. Това е мястото, където се чувстваме най-сигурни и защитени. Но това е и мястото, което много лесно може да издаде всичките ни недостатъци.

Има много неща вкъщи, на които не обръщаме нужното внимание в забързаното си ежедневие. Те обаче не изчезват и затова е по-добре да започнете да им обръщате внимание от време на време, преди да ги е забелязал някой друг и да си направи лоши изводи за вас.

За да не се налага никога да изпадате в неловко положение, от jenata.blitz.bg посочват трите неща в жилището, които са способни да разкрият пред целия свят вашите недостатъци.

Мръсни прозорци

Прозорците са "очите" на дома, затова е много важно да ги поддържате чисти. Гледайки през прозореца и виждайки света през мръсното стъкло, настроението се влошава и човекът става по-мрачен. Мръсните прозорци сигнализират, че човекът, който живее в това жилище, е самотен и склонен към тъга.

Кухненска посуда с пукнатини и драскотини

Изхвърлете бързо всички чинии и чаши с пукнатини и драскотини. Първо, те не изглеждат естетически и второ - в тях се натрупва мръсотия и вредни бактерии, които могат да влязат в организма ви с храната или течностите.

В допълнение, наличието на пукнатини по съдовете говори за скъперничество и мързел на собственика им.

Мръсна печка и мивка

Тези две неща са от съществено значение в кухнята. Печката и особено мивката трябва да се поддържат чисти по хигиенни причини. Освен това, замърсяването на тези места в кухнята може да показва, че човекът, който готви, е депресиран или сърдит на живота.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    9 0 Отговор
    А хлебарките?
  • 2 Хипопотам с прашки 🐷

    3 0 Отговор
    Кой колкото възможност има, ако няма , ако е,, красиф,, намира чужди посуда и,, мифки,,...!
  • 3 Една

    1 0 Отговор
    Не е само това, а всичко в дома, дали и как е подреден, с какви мебели, дали е чисто и т.н. Говоря от позицията на човек, който от 13 г. живее по квартири. Виждала съм много мизерни домове и мога да ви кажа следното-няма занемарен дом, със стари мебели на успешни хора. Примерно майка ми ми казва-защо даваш 600 лв за наем, можеш да даваш 350 лв., но за 350 във Варна можеш да намериш само порутен грозен тристаен апартамент в Широкия център на Варна.
    Няма как животът ми да спори и да се чувствам щастлива, ако се прибирам в мизерна дупка. Този наем ми коства много други лишения, но знам хора, които живеят в мизерни панелки, иначе ги гледаш издокарани, ходят си по екскурзии и т.н.