6 Юни, 2020 10:05 3 303 0

Рецепта на деня: Хрупкави бутчета на фурна

  • бутчета-
  • пилешко месо-
  • на фурна-
  • галета-
  • какво да сготвя

С галета и много подправки

Рецепта на деня: Хрупкави бутчета на фурна - 1
Снимкa: Shutterstock

Пилешките бутчета съдържат белтъчини и никакви въглехидрати. Богати са на витамини от групата В, витамин холин, фосфор, цинк и селен. Вижте един от безбройните варианти да ги приготвите.

Необходими продукти:

8 пилешки бутчета (с кожа)

5 скилидки чесън

1 с. л. наситнена свежа мащерка

1 1/2 с. л. сол

1 с. л. черен пипер

2 ч. ч. галета

1 с. л. настъргана лимонова кора

2 с. л. зехтин

2 с. л. разтопено масло

1/2 ч. ч. дижонска горчица

1/4 ч. ч. мед

1/4 ч. ч. пилешки бульон (или зеленчуков)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Смелете чесъна, мащерката, солта и черния пипер в блендер. Добавете галетата, лимоновата кора, зехтина и маслото и смесете в блендера, докато галетата се напои. Изсипете сместа в подходящ широк съд.

В плитка купа смесете горчицата, меда и бульона. Подсушете месото с кърпа. Поръсете го със сол и черен пипер. Потопете го в течната смес от всички страни. После поставете в галетата само частта с кожата и натиснете, за да залепне сместа.

Поставете месото в тава, застлана с хартия за печене, с кожата нагоре. Печете пилето 40 минути на средното ниво в предварително загрята фурна. Увеличете градусите на 200 и печете още 10 минути, докато галетата покафенее.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА