Last news in Fakti

7 Юни, 2020 12:18 5 116 8

Спират строежа на Емилия в Благоевград

  • емилия-
  • строеж-
  • сграда-
  • благоевград-
  • мораториум-
  • зелени площи

Спира се строенето на всички сгради, намиращи се върху зелени площи в града

Строежът на жилищна сграда в парка на Благоевград на фирмата на фолк звездата Емилия е спрян. На последната сесия на Общинския съвет в града е гласуван мораториум за всички зелени площи в и около Благоевград. Това означава, че засега няма как да започнат строителните работи по проекта. 37-годишната певица Емилия Башур е собственик на строителната компания "Ийст Хънтинг Груп". Нейната свекърва, която ѝ е адашка- 68-годишната Емилия Башур, също е притежателка на фирма „Ламкор-2”, в която е съдружник със съпруга си Фади Башур и управляват фабрика за производство и търговия с букова дървесина в село Мурсалево. Именно свекърът на блондинката движи проекта, който се пада в зелените площи в Югозападния университет „Неофит Рилски”.

Той от години е собственик на терена, който се намира в края на Благоевград на изток от изхода за София. Въпреки че зоната наоколо е оформена като паркова и е сред предпочитаните места за разходка на жителите от близките квартали, от Общинския експертен съвет по устройство на територията обясниха, че няма как да откажат на бизнесмена да реализира инвестиционното си намерение, защото всички документи са изрядни.

За имота си Фади Башур има дори одобрен ПУП, а преди дни собственикът е внесъл искане в общината да строи жилищна кооперация. В общия устройствен план на Благоевград приет 25 февруари 2011 година от Общинския съвет по време на тогавашния кмет Костадин Паскалев, точно това петно с имота на сириеца е отбелязано в кафяво за жилищна зона, докато всичко наоколо е зелено, пише Телеграф.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    28 3 Отговор
    башур машур, свински арабелски черва
  • 2 строителен предприемач

    22 2 Отговор
    Елате в Стара Загора да видите как се строи върху зелени площи! Например в кв. Казански над канала.
  • 3 Йордан

    17 0 Отговор
    И във Враца нека погледнат няма да останат очаровани!
    Да направят проверка на ВиК дружество на всекидневните ремонти от не помня колко години и на строителните дейности по водния цикъл!
  • 4 Пламен

    16 0 Отговор
    ОК, може да прави порно. Свободно е.
  • 5 ПЕНКО

    10 1 Отговор
    ТЕЗИ КОИТО РАЗРЕШАВАТС ПОДПИСА СИ СТРОИТЕЛСТВО УНИЩОЖАВАЩО БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ПАРИ- СЕ КРИЯТ ТОЧНО, КАТО СЪДЛЬОВЦИТЕ-СЪДЛЯРИ/ ОТ НИКОГО НЕИЗБРАНИ / -ВЗЕМАЩИ РЕШЕНИЯ ЗА УТРЕПЯВЯНЕ НА БЪЛГАРИЯ -СРЕЩУ ПАРИ ... А ИМА КОЙ ДА ГИ ТРЕПЕ- ЗАЕДНО С МАЙКИТЕ ИМ !!!!
  • 6 Пловдивчанин

    12 0 Отговор
    И в Пловдив се строи масово върху зелени площи.Срамота!Не се наядоха тея управници!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Jack Bauer

    3 0 Отговор
    А въобще остана ли град в който да не са застроени зелените площи и междублоковите пространства. Общинските съвети си променят градоустройствените планове както им падне.