Меки и пухкави, без мая, месене, встасване и досадното пържене в няколко пръста олио, пише vkusi.me.
Необходими продукти:
2 бр. яйца
100 г кисело мляко
1/2 ч.ч. брашно
5 г бакпулвер
100 г сирене
сол
масло
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбърква с бакпулвера и се оставя докато шупне. Прибавят се последователно яйцата, брашното и натрошеното сирене. Всичко се разбърква с вилица, не е нужно използването на миксер. Посолява се на вкус. Получава се гъста кексова смес. Оставя се да „почине“ за 15 минути.
Тиган с незалепващо покритие се загрява на средно силен котлон. Намазва се с масло.
Слага се по 1-2 с.л. от сместа, оформя се леко, като дебелината трябва да е около 1см.
Мекиците се пекат за около 2 минути от всяка страна.
Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 44 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лора, внимавай...!!!!
Коментиран от #2
10:15 21.06.2020
2 Лорчето
До коментар #1 от "Лора, внимавай...!!!!":
Е захапало дебелата мекица 🤪🤪🤪Коментиран от #9
10:30 21.06.2020
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
11:38 21.06.2020
4 Муя
Коментиран от #5
12:40 21.06.2020
5 Били
До коментар #4 от "Муя":
Колко е киселото мляко?И само половин чаша брашно?
14:49 21.06.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 гълъбица Гица
15:16 21.06.2020
8 зеленчук
15:17 21.06.2020
9 Този коментар е премахнат от модератор.