Необходими продукти:
6-7 кайсии
2 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша прясно мляко
100 грама разтопено, краве масло
2 чаени чаши бяло брашно
1 пакетче бакпулвер
1 чаена лъжичка ванилия
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта до пухкавост с помощта на миксер. Прибавете прясното мляко и разтопеното масло, като не спирате да бъркате, пише cookathouse.com. На свой ред се добавя и ванилията.
Пресейте брашното, към което сте добавили бакпулвера и го прибавете на порции към яйчената смес (трябва да е пухкава и лека). Изсипете сместа в тава, застлана с хартия. Отгоре наредете кайсиите с отвора на горе без да натискате.
Печете на 180 градуса в предварително затоплена фурна. Може да включите и вентилатор, както правя аз, но може и без него. За около 25 минути сладкишът с кайсии е готов, но все пак проверете с клечица.
След като вашият сладкиш с кайсии е готов, отстранете хартията. Поставете го в поднос. Изчакайте леко да се поохлади и поръсете с пудра захар за разкош и допълнителен вкус. Може да сервирате с топка сладолед или разбита сметана.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Това за диабет е равно на скоротечна
10:25 28.06.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Стига
10:55 28.06.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Мразя коври и педери, особено дърти
07:22 29.06.2020