Last news in Fakti

30 Юни, 2020 10:05 4 069 6

Рецепта на деня: Пилешки бутчета с батати

  • батат-
  • сладки картофи-
  • пиле-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

И много зеленчуци

Рецепта на деня: Пилешки бутчета с батати - 1
Снимка: Shutterstock

Сладките картофи са невероятно полезни. Те са бедни на прости въглехидрати, но богати на фибри, което помага за контрола на диабета и наднорменото тегло. Бета-каротинът в тях е в изобилие, а той носи множество ползи за очите, косата, кожата, ноктите. Ето една богата рецепта с този полезен зеленчук.

Необходими продукти:

6 бр. пилешки бутчета, горна и долна част

2 бр. големи батати, общо около 1.4 кг

3 глави лук

3 бр. големи моркови

300 г зелен фасул

3 бр. зелени чушки

2 ч.ч. пресен грах или замразен

100 мл сос барбекю

сол, черен пипер, счукано сухо чили, риган, розмарин

чеснов зехтин

Начин на приготвяне:

Бататите се обелват и нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ивици, морковите на шайби, чушките на едри пръстени. Смесват се всички зеленчуци, подправят се и се объркват много добре с чеснов зехтин, количеството е по желание. В тавата се наливат 2 ч.ч. вода.

Върху зеленчуците се нареждат бутчетата, покапват се със соса, който се намазва по бутчетата с четка. Всичко се завива с фолио. Аз ползвам голямата тава на фурната и завивам с два застъпващи се листа фолио.

Пече се 2 часа на 190-200С. След това време се маха фолиото и се запича още известно време, до хубав нагар и готовност на месото.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Готвача

    2 1 Отговор
    Много е важно моркова да е дебел!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВЕНИ МАРИНОВА
  • 3 Лорчето от красивия град...!

    1 2 Отговор
    Един път съм купвала батати, не ми харесаха, май стават печени, на жар най добре, не съм сигурна...!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА
  • 5 Патриотично

    1 0 Отговор
    Вносните патати са 5-8лв от друг континент. А по българските села с тях хранят прасетата, но още чакат таз годишната реколта.
  • 6 Патати е на,, цигански,,

    2 1 Отговор
    А батат, което значи картоф и то сладък, но неграмотността и,, уродливостта,, ще се опитва, да ни ръководи..!