Твърди се, че истинските татарски кюфтета се приготвят на скара, но ако не разполагате със скара, то на помощ идва тази рецепта на gotvetesmen.com.
Необходими продукти:
500 г кайма
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 яйце
1 филия хляб
прясно мляко
сол и смлян черен пипер
щипка кимион
1 ч. л. чубрица
1 с. л. ситно нарязан пресен магданоз
или 1 ч. л. сух магданоз
2 кисели краставички
60 г консервирани гъби печурки
100 г кашкавал
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Хлябът се накисва в прясно мляко. Каймата се поставя в голяма купа. Прибавят се настърганият лук и пресованият чесън. Добавят се яйцето, изстисканият хляб и подправките. Каймата се омесва добре, след което се поставя в хладилник минимум за 1 час.
Междувременно се приготвя плънката за татарските кюфтета. В средна купа се смесват нарязаните на кубчета кисели краставици, гъби и кашкавал.
Охладената кайма се разделя на 8 еднакви топчета. С намокрени ръце всяко топче кайма се оформя на плоска питка. Върху питката се поставя 1-2 ч. л. плънка. Закрива се с друга плоска питка кайма.
С мокри ръце краищата на кюфтета се слепват добре. Татарското кюфте се овалва в брашно.
В дълбок тиган се сипва 2-3 пръста олио и се сгорещява силно. Татарското кюфте се пържи на силен огън от двете страни. Приготвените татарски кюфтета се разпределят по чинии и се поднасят с гарнитура по желание.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Съчетание
10:27 02.07.2020
2 Мазно татарско кюфте
10:32 02.07.2020
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #4
10:36 02.07.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 йокин
19:13 03.07.2020