Last news in Fakti

3 Юли, 2020 10:05 5 632 8

Рецепта на деня: 2 вида барбекю сос

  • барбекю-
  • сос-
  • скара-
  • месо-
  • какво да сготвя

Идеални за всички видове месо

Рецепта на деня: 2 вида барбекю сос - 1
Снимка: Shutterstock

Сосът барбекю се използва за овкусяване на месото, което ще печете на скара и често се отличава със сладко-киселия си вкус (в зависимост от използваните съставки). Въпреки че се използва най-вече за мариноване на ребра и пилешко месо, този сос става все по-популярен и намира приложение при почти всички видове месо. Ето две лесни рецепти за приготвянето на барбекю сос от zdraveikrasota.bg.

Необходими продукти:

120 гр. джагъри (нерафинирана тръстикова захар)

2 супени лъжици соев сос (30 мл)

1/4 чаша доматен сос (60 мл)

3 супени лъжици оцет (45 мл)

3 супени супена лъжица чесън на прах (15 г)

1 чаша вода (250 мл)

1/2 чаена лъжичка сол (8 г)

Начин на приготвяне:

Изсипете нерафинираната захар в съд с чаша вода и го затоплете на умерено силен огън. Разбъркайте докато сместа се сгъсти.

Прибавете соевия сос, доматения сос и оцета като бъркате непрекъснато.

Дръпнете съда от огъня и прибавете зехтина, солта и чесъна. Разбъркайте отново докато всички съставки се смесят добре.

Мариновайте месото със соса и го поставете на скарата.

Втора рецепта

Тази рецепта не изисква топлинна обработка на съставките. Перфектна е за приготвяне на пилешки крилца, ребра и сочни пържоли.

Необходими продукти:

2 супени лъжици мед (30 г)

1/2 чаша вода (125 мл)

1 супена лъжици къри сос (15 мл)

4 супени лъжици доматен сос (60 мл)

2 супени лъжици сос Уорчестър (30 мл)

2 супени лъжици соев сос (30 мл)

1 щипка сол (5 г)

2 супени лъжици сок от ананас (30 мл)

2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Вземете средно голяма купа и смесете доматения сос с меда и водата.

Прибавете соевия сос, къри соса и соса Уорчестър и разбъркайте за кратко.

Добавете солта, намачканите скилидки чесън и сока от ананас. Разбъркайте добре, за да се смесят добре вкусовете и ароматите на съставките.

Накрая оваляйте месото в приготвения сос барбекю и го метнете на скарата. Да ви е сладко!


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лорчето, ценител на хубавото...!

    2 3 Отговор
    Сосчета за различни месеца, защо не...!

    Коментиран от #3

  • 3 Месца

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":

    Ах ти компютър само ти грешиш в живота...!

    Коментиран от #6

  • 4 Йозеф

    2 1 Отговор
    3 супени супена лъжица чесън на прах (15 г)
    И това кой ще го яде после?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ку ку

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Месца":

    Мяо 🤪

    Коментиран от #7

  • 7 Куку си ти

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ку ку":

    ,,Боклук,,стар ..!
  • 8 Диди

    0 0 Отговор
    Аман от малоумни коментари