Last news in Fakti

5 Юли, 2020 16:05 11 422 9

Рецепта за вечеря: Прясно зеле със свинско месо

  • прясно зеле-
  • свинско-
  • месо-
  • какво да сготвя

Свинското може да се замени с пилешко

Рецепта за вечеря: Прясно зеле със свинско месо - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

1 голяма зелка

2 моркова

500 гр. свинско месо

1 с.л. доматено пюре или червен пипер

Сол на вкус

Черен пипер

Дафинов лист

Олио

Начин на приготвяне:

Нарежете зелето на тънки ивици. Сложете го в тавата, осолете го малко и го намачкайте с ръцете, защото така по-бързо ще се сготви. Другият вариант е първо да го сложите да ври няколко минути в тенджерата на котлона, докато омекне и след това, само леко да го запечете във фурната, пише gotvacha.com. Ние обаче, направо ще го печем във фурната.

Към зелето в тавата, прибавете доматеното пюре или червен пипер. Обелете, измийте и нарежете морковите на малки кубчета или ги рендосайте на рендето. Прибавете ги към зелето. Овкусете с черен пипер и няколко дафинови листа. Добавете 2 ч.ч. вода и разбъркайте. Опитайте и ако е необходимо овкусете с още малко сол.

Нарежете свинското месо на по-едри късове или на хапки, както желаете. Колкото до месото, имате два варианта. Можете да го запържите малко, от всяка страна и тогава да го прибавите към зелето или може направо, както е сурово и нарязано, да го сложите в тавата. Ако предварително го запържите за няколко минути, колкото да хване лека коричка, то ще е по-сочно и още по-вкусно. Ако ли не, направо го слагайте в тавата, след като сте го нарязали.

Поръсете с олио и хубаво разбъркайте. Сега вече, може да слагате тавата във фурната на 200 градуса, докато зелето омекне и се изпече.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По гръцка рецепта

    2 11 Отговор
    месото се заменя с кренвирши.
  • 2 Шопо

    5 3 Отговор
    Я па смених зелето с пресни картофи! 😇
  • 3 2loop

    7 9 Отговор
    За първи път виждам в рецепта - доматено пюре ИЛИ червен пипер... Няма такава глупост

    Коментиран от #9

  • 4 Я за първи път видях МУ у мрежата

    5 4 Отговор
    Това е много вкусна манджа,но сготвена добре от млад и переспективен готвач с удоволствие ще хапна ,но задължително да не е от ,,занаята,,....!
  • 5 На корем

    3 4 Отговор
    Рецепта за жегата, олеле. От свинското- шишчета, от зелето, морковите и лука на салата.
  • 6 Му и още нещо

    8 1 Отговор
    Всичко на корем,който може да готви таз манджа е специалист по всичко...!
  • 7 !?!?!?!?

    12 4 Отговор
    Един път реших да се поглезя в Мюнхен и си поръчах Филе миньон по Елзаски.
    И знаете ли какво излезе Филе миньон по Елзаски, ами донесоха ми Свинско със зеле. Това било Филе миньон по Елзаски.
    После през зимата като ми станеш мъчно за България горе на Штрьом все това си поръчах, по нашему Свинско със зеле, а в Елзас ката кухня го знаят като Филе миньон по Елзаски.
    Писна ми по едно време и си се прибрах в къщи.
    Кой каквото и да говори от родината по скъпо няма. Сърцето дърпа към дома само.
  • 8 селянин 1

    10 1 Отговор
    Във фурната е добре..но зимаска,когато запалиш кюмбето,и чекаш зелето отгоре да фане коричка,и със 1,2 оки домашно винце за преглъщане,оти манджата е сухичка,а сега летоска,същите компоненти в тенджерата под налягане-хем е сочно,хем върви със биричка.
  • 9 Явно

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "2loop":

    Баж готвача представил рецептата използва или или само за цвят, пълна глупост, нерде Стамбул, нерде Ямбол, червен пипер или 🍅 са две различни неща