Необходими продукти:
1 голяма зелка
2 моркова
500 гр. свинско месо
1 с.л. доматено пюре или червен пипер
Сол на вкус
Черен пипер
Дафинов лист
Олио
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето на тънки ивици. Сложете го в тавата, осолете го малко и го намачкайте с ръцете, защото така по-бързо ще се сготви. Другият вариант е първо да го сложите да ври няколко минути в тенджерата на котлона, докато омекне и след това, само леко да го запечете във фурната, пише gotvacha.com. Ние обаче, направо ще го печем във фурната.
Към зелето в тавата, прибавете доматеното пюре или червен пипер. Обелете, измийте и нарежете морковите на малки кубчета или ги рендосайте на рендето. Прибавете ги към зелето. Овкусете с черен пипер и няколко дафинови листа. Добавете 2 ч.ч. вода и разбъркайте. Опитайте и ако е необходимо овкусете с още малко сол.
Нарежете свинското месо на по-едри късове или на хапки, както желаете. Колкото до месото, имате два варианта. Можете да го запържите малко, от всяка страна и тогава да го прибавите към зелето или може направо, както е сурово и нарязано, да го сложите в тавата. Ако предварително го запържите за няколко минути, колкото да хване лека коричка, то ще е по-сочно и още по-вкусно. Ако ли не, направо го слагайте в тавата, след като сте го нарязали.
Поръсете с олио и хубаво разбъркайте. Сега вече, може да слагате тавата във фурната на 200 градуса, докато зелето омекне и се изпече.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 По гръцка рецепта
16:08 05.07.2020
2 Шопо
16:22 05.07.2020
3 2loop
Коментиран от #9
16:41 05.07.2020
4 Я за първи път видях МУ у мрежата
16:53 05.07.2020
5 На корем
17:16 05.07.2020
6 Му и още нещо
17:39 05.07.2020
7 !?!?!?!?
И знаете ли какво излезе Филе миньон по Елзаски, ами донесоха ми Свинско със зеле. Това било Филе миньон по Елзаски.
После през зимата като ми станеш мъчно за България горе на Штрьом все това си поръчах, по нашему Свинско със зеле, а в Елзас ката кухня го знаят като Филе миньон по Елзаски.
Писна ми по едно време и си се прибрах в къщи.
Кой каквото и да говори от родината по скъпо няма. Сърцето дърпа към дома само.
18:11 05.07.2020
8 селянин 1
21:47 05.07.2020
9 Явно
До коментар #3 от "2loop":
Баж готвача представил рецептата използва или или само за цвят, пълна глупост, нерде Стамбул, нерде Ямбол, червен пипер или 🍅 са две различни неща23:02 05.07.2020