Last news in Fakti

1 Юли, 2020 17:59 42 061 11

Ето как да се грижите за дървото на парите, за да забогатеете

  • дърво-
  • растеие-
  • пари-
  • дърво на живота-
  • красула

За да привлечете финансови потоци в дома си, е необходимо да осигурите на растението най-добрите условия

Ето как да се грижите за дървото на парите, за да забогатеете - 1

Дървото на парите е изключително непретенциозно растение. То е от семейството на сукулентите и по принцип не се нуждае от много вода. 

Това му специално качество го прави предпочитано от хора, които хем искат да имат живи растения, хем се налага да отсъстват за дълго време от дома си по работа. 

Колкото и непретенциозно да е, дървото на живота няма да остане здраво, ако не го обгрижвате внимателно. А за да сработи финансовият фън шуй, е важно грижите, които полагате за него, да са правилни. 

За да привлечете финансови потоци в дома си, е необходимо да осигурите на растението най-добрите условия.

Тъй като обича светлината, трябва да го поставите на място, до което достига пряка слънчева светлина. Преките слънчеви лъчи няма да му навредят много, но въпреки това не е добре да го оставяте при такива условия дълго време.

Последователите на древната китайска пространствена практика смятат, че червеният цвят символизира активност и богатството. Ето защо е добре да отглеждате дървото на парите в саксия с червен цвят. Колкото по-наситен е той, толкова по-силно ще расте дървото ви.

Саксията не трябва да е близо до домакински уреди, защото те могат да отнемат цялата енергия на растението. Най-добрият вариант е да поставите дървото на видно място, близо до прозореца, така че да можете да наблюдавате неговия растеж и развитие.

Смята се, че е задължително трябва да общувате с растението, да му споделяте за финансовите си затруднения и желанията си за забогатяване. А когато получите финансови постъпления, колкото и незначителни да са те, не забравяйте да му благодарите.

В саксията, в която расте вашето дърво на парите, можете да закопаете няколко дребни монети, с които да придадете на растението допълнителни сили. 

Родината на Красулата е Южна Африка. Затова и не е необходимо да се престаравате с поливането. В противен случай растението може да загине. През зимата го поливайте два пъти месечно, а лятото - не повече от 5 пъти.

Растението не се нуждае от повече от  1/2 чаша вода.Ако цветът на листата му потъмнее, значи влагата не му е достатъчна и трябва да се полива по-често.

Понякога Красулата започва да хвърля листата си. Това може да се дължи на факта, че я поливате с много студена вода. Идеалната вода за това растение е тази със стайна температура. 

Дървото на парите обича сухия въздух, но понякога е добре да го напръскате с вода, за да почистите листата му от прах. Почистването на листата със салфетка е подходящо само при младите растения. 

Привържениците на Фън Шуй препоръчват докато чистите листата му, да ги броите, представяйки се, че броите собствените си пари. 

За да е здрава кореновата система на растението, то трябва да се подхранва с различни препарати. Това се прави в периода на активен растеж - от май до септември.

Използвайте минерални торове, закупени от магазина. Преди употреба ги разредете в топла вода в съответствие с инструкциите.

Калцият също е много необходим на това растение. Изсушете няколко сварени яйчени черупки, натрошете ги и ги добавете в саксията на дървото. 

Можете да използвате и тор с дрожди. 10 гр. сурова мая се изсипва в 1 л. вряла вода и се оставя да престои един ден.   

Хранителните вещества в състава на гореспоменатите продукти ще укрепят имунитета на растенето и ще му помогне в борбата с вредителите.

За да защитите листата му от бактерии, може да ги пръскате с пеницилинов разтвор, а срещу паякообразни акари, използвайте химически препарати.

Поливайки и подхранвайки вашето дърво на парите, не забравяйте да казвате: "Расти, дръвче, донеси ми късмет в бизнеса и пари". За да може чудото да се случи обаче, е важно да се вярвате в магическите свойства на растението!

Появата на цветове по дървото на парите е истинска радост за собственика му. В домашни условия това растение цъфти изключително рядко. Ако това все пак се случи, означава, че дървото е расло в комфортна за него среда.

Цветчетата се появяват само когато в живота ви започва по-благоприятен период. Определено трябва да се възползвате. Направете нужните сделки, вземете отговорно решение или направете важни покупки. 


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боко богатия

    20 1 Отговор
    Аз си имам шкафче на парите, вълшебно ! Поливам си го със скоч и му говоря, а то се пълни ли пълни, после малко фън yй и спя, като тyлyп !

    Коментиран от #6

  • 3 no name no face no number

    15 1 Отговор
    Тоеа са измислици, без нощно шкавче пистолет и премиерски пост, забогатяването е сложно, ако щеш и цяла градина с дървета да засадиш никакъв ефект
  • 4 герБаобаб

    7 1 Отговор
    Много маймунки се накачулиха на това дърво на парите и поисъхна малко и листата му поокапаха.
  • 5 Диверсант

    7 0 Отговор
    А защо липсва на на шкафчето
  • 6 Българин

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Боко богатия":

    Ей за едно дръвче не може да прочетеш от виещи червени кютюци.
  • 7 Кражби

    6 0 Отговор
    Това, е дървото на парите...!
  • 8 Авторът

    6 1 Отговор
    Ти береш ли от такова, дърво...?!
  • 9 Абе

    3 2 Отговор
    Аз го поливам редовно и все си ходя скъсан
  • 10 Миро

    3 0 Отговор
    Преди около 15 години намерих в двора оставено такова дърво на живота или на парите но , нищо не знаех за него , беше в двора до кофите за боклук в сградата където живеехме със семейството ми в чужбина и го прибрах , сигурно някой който е напуснал квартирата си го беше оставил там . Поставих го на прозореца , като порасна му взех нова пръст и саксия . Нещата ми вървяха супер , пари , коли а , това растение така порасна и цъфна в червени цветове , всяка година и даже го подрязвах че преливаше даже ме дразнеше колко боклук има като му окапваха цветовете . И какво стана ? Изкарвах много пари наистина , всичко което хванех да правя ми връзваше яко . Един ден , незнам защо го изхвърлих , не помня точно но мисля че заради цветовете които капеха зад дивана и правеха много боклук . По принцип не съм суеверен но , сега като знам какво стана и какво е било това дърво се замислям че има нещо. Иначе , всичко ми тръгна изведнъж назад , приятели , пари започнаха да продадат и за капак и жена ми почина , разболя се от рак и бързо бързо всичко се разпадна около мен , всичко отиде на вятъра и така. Та наистина има нещо в тия цветя и дървета но , ако си невежа както бях аз си изхвърляш късмета.
  • 11 йокин

    0 0 Отговор
    И аз го имам,отдавна,грижа се за него,като за малко дете,но не съм се видял с пари.