Last news in Fakti

5 Юли, 2020 12:58 4 091 24

"Гейски" сладолед предизвика истерия в Русия

  • гейски-
  • сладолед-
  • истерия-
  • русия-
  • путин-
  • лгбт

Путин ѝ отговори, че контролът върху пропагандата на нетрадиционни за Русия ценности трябва да се изгражда нерепресивно

"Гейски" сладолед предизвика истерия в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Председателката на Съюза на жените в Русия Екатерина Лахова се оплака на президента Владимир Путин от косвеното влияние върху децата на сладоледа "Дъга" и разноцветните рекламни билбордове, пропагандиращи нетрадиционни ценности.

Путин коментира и веещия се на посолството на САЩ в Москва флаг в цветовете на дъгата, символ на ЛГБТ обществото

Държавният глава се срещна вчера с членовете на работната група по подготовка на промените в конституцията на Русия, а преди срещата бе публикуван указ за влизане в сила на поправки в законодателството, които са били одобрени от повечето руснаци, пише Флагман.бг

"Ето, вие казвате за пропагандата... Да, пропаганда у нас не трябва да има, но сега рекламни билбордове, например, показват дъги - красиви цветове, с красиви думи. Или пък рекламират сладолед, който се казва "Дъга". Ето как те косвено принуждават нашите деца да привикнат към този... флаг, който се вее, в това число, и на това посолство (на САЩ). Затова много ни се иска всички тези ценности, които се опитахме да заложим в нашата конституция да бъдат под контрол", заяви Лахова. 

А Путин ѝ отговори, че контролът върху пропагандата на нетрадиционни за Русия ценности трябва да се изгражда нерепресивно.

Депутатът Алексей Пушков пък обърна внимание на Путин на поставеното на зданието на посолството на САЩ в Москва знаме в цветовете на дъгата.

"Те (американците) показаха нещо за това кой работи там. Но не е страшно. Ние говорихме за това много пъти и имаме ясна позиция", добави Путин.

И е наблегнал на това, че в Русия няма и няма да има ограничения на религиозните, националните права и правата на сексуалните малцинства, а законът за забрана на пропагандирането на хомосексуализма сред непълнолетните е приет, за да се избегне натискът върху децата, а човек сам да може да определи съдбата си, когато порасне.

Впрочем, и други посолства, като това на Великобритания, в края на юни провесиха знаме с цветовете на дъгата.

Защитниците на правата на малцинствата в Русия отбелязват, че приетият закон за забрана на пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващите се използва за недопускане на провеждането на гей паради и задържане на активисти за правата на хората от ЛГБТ обществото.

По време на кампанията за промяна на конституцията Путин заяви, че няма да позволи традиционната представа за майка и баща да бъде подкопана от това, което той нарече „родител номер 1“ и „родител номер 2“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 демократ

    18 53 Отговор
    Тия ще забранят и цветовете и всичко ще е черно и бяло - двата негейски цвята. Може краснъй цвет да остане евентуално, нали са комунета. Расия е изостанала кочина, която все повече затъва в блатото.

    Коментиран от #20, #22, #23

  • 3 месара

    13 23 Отговор
    о ужас , в ссср имало гей_ове !!! ма как бе , при комунизма такива няма , те сигурно са чужденци !
  • 4 зжцвбнм

    16 24 Отговор
    от 1 август спира продажбата на цветни телевизори
  • 5 пиянушка глупака

    12 24 Отговор
    Братушките прават секс само по време на новости,като псуват президента.И не им пука кое знаме краси етикета на водката и буркана с Агурци.Важно е да са евтини...
  • 6 Шайба

    18 28 Отговор
    Както е тръгнало ще забранят на хората да се радват и на дъгата след дъжд,че видите ли било гей пропаганда.
  • 7 плевен

    30 3 Отговор
    В рамките на два часа пускате една и съща информация: Великобритания и други държави провесиха знаме с цветовете на дъгата. И в двата случая не разбрахме кои са тези "други".
    Абе, да не сме развели и ние шарения байрак?
  • 8 ГОЛЯМ

    30 9 Отговор
    ПЛАЧ БЕ ГЕРБЕРАСТЧЕТА ! РАЗТРОЕНИ СТЕ ВСЕ ЕДНО СА ВИ ВЗЕЛИ ЛУБРИКАНТА !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шайба

    40 7 Отговор
    Някой спомня ли си любимото детско списание "Дъга" от времето на късния социализъм.Тогава нямаше гей пропаганди и децата се радваха на илюстрованите произведения на български и чуждестранни класически автори,летяхме на крилете на фантазията и се учехме на общочовешките истини и ценности по един прекрасно поднесен начин.Още повече,че дъгата в Библията е пратена от Бог като обещание за спазване от Негова страна на завета му със хората.Това което гей обществата направиха,като си присвоиха дъгата като символ беше изключително долно и нагло,по този начин те показаха,че не се свенят да посегнат и на най-невинното и свято нещо в името на пропагандата на една гнусота.

    Коментиран от #14

  • 11 до # 7 плевен

    19 3 Отговор
    Засега друсаме кюрдски кючеции с говедарска шапка ,ама мислим по въпроса.
  • 12 Голубое мороженое

    9 12 Отговор
    Как би могъл сладоледа да е гейски или не, по скоро е въпрос на мръсно подсъзнание.
  • 13 И сладолет

    10 4 Отговор
    ,, Гейски,, това е века на ДК и на,, гейове те,, само сладолет липсваше..!
  • 14 Stormtrooper

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "Шайба":

    Комплексирани и злобни хора. Те искат да има равенство. Само че, нито в математиката, нито в живота е възможно, да има винаги равенство.
  • 15 Ххх

    6 8 Отговор
    Тия са луди като американците. Какво му е на сладоледа. Цветове нормални. Всеки си мисли най лошото. Просто ближи ми сладоледа
  • 16 Враца Баце

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "рттрррт":

    А ти му облизваш фунийката.
  • 17 ТИМ Фрапорт

    15 2 Отговор
    Вижте фасадата на летище Варна и после въпросите по туристическите форуми за първото впечатление на българска земя))))) всички излизащи от самолета виждат ЛГБТ фасадата )))
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Gen Gurko

    7 2 Отговор
    ВЕРНИТЕ ЗНАМЯ РАДУГИ ДЕТЯМ, ИЗВРАЩЕНЦИ !!!
  • 20 333

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "демократ":

    "Демократ", четеш ли к'во пише или само тролиш:
    "...И e нaблeгнaл нa тoвa, чe в Руcия нямa и нямa дa имa oгрaничeния нa рeлигиoзнитe, нaциoнaлнитe прaвa и прaвaтa нa ceкcуaлнитe мaлцинcтвa, a зaкoнът зa зaбрaнa нa прoпaгaндирaнeтo нa хoмoceкcуaлизмa cрeд нeпълнoлeтнитe e приeт, зa дa ce избeгнe нaтиcкът върху дeцaтa, a чoвeк caм дa мoжe дa oпрeдeли cъдбaтa cи, кoгaтo пoрacнe..."?
  • 21 Даа

    2 4 Отговор
    Може само с цвят на панел или червен!
  • 22 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "демократ":

    цветовете на дъгата се свързват със децата и детските мечти а не с полудели голи гейове парадиращи с извратените си ценности
  • 23 аошщя

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "демократ":

    Емиле не се обаждай за днес от козяк няма да палащат! Или беше Лили?
  • 24 Върнете Дъгата на децата!

    0 0 Отговор
    Всеки вижда това, което иска да види. Обратните натовариха дъгата с тяхната символика, децата обаче я виждат като нещо пъстро. Така че дъгата няма да направи никой обратен, ако се запази детската символика. Натам трябва да се наблегне. А педерите не случайно избират точно детски символи, за да атакуват децата, чиято неукрепнала психика е по-податлива на внушения. Не случайно напират и за ранно сексуално обучение в училищата. Ей тези изродщини са вредни и опасни. 2019 бяха направили гей парада на 1 юни денят на детето в парижкия дисниленд. После пак разправяйте, че нямат педофилски наклонности и не атакуват децата. Ей затова тук разкрепостените джендъри ще бягат като бити амбреажи, колкото пъти ги видят край училище или детска градина.