Ако имате проблеми с разтичането на панирания на кашкавал при пържене, пробвайте този лесен и успешен метод да не се разтича.
Необходими продукти:
600-700 гр. кашкавал
4-5 яйца
фини кори за баница
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Кашкавалът се нарязва на плочки, с дебелина по желание (1,5 см).
Корите са срязват на 4 (или на 8, зависи колко голямо е парчето кашкавал/сирене) .
Всяка плочка се увива в кора като пакетче.
Яйцата се разбиват с щипка сол.
Приготвените пакетчета се потапят в разбитите яйце, задържат се 5-6 сек. - да се напои обилно кората и се пържат в загрятата мазнина от двете страни до зачервяване.
Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят от мазнината.
Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 60 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Нашата рецепта за деня
16:07 12.07.2020
2 Фифи сладката
16:11 12.07.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 С корите добре
Коментиран от #6
16:38 12.07.2020
5 Pifff
17:01 12.07.2020
6 Пий си хапчетата
До коментар #4 от "С корите добре":
Бе лороКоментиран от #7, #9
17:56 12.07.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Златина
Коментиран от #10
19:17 12.07.2020
9 Пий ги ти
До коментар #6 от "Пий си хапчетата":
Продължавай,дорде си жива ..!19:46 12.07.2020
10 Но ти ще се разтечеш
До коментар #8 от "Златина":
Гаранция...!20:00 12.07.2020
11 ле ле
14:03 15.07.2020