Вижте една интересна рецепта от zajenata.bg.
Необходими продукти:
1/4 чаша нарязан магданоз
750 гр. обезкостени пилешки гърди без кожа
2 с.л. нарязан лук
1 с.л. нарязана прясна мащерка
1 с.л. нарязан пресен розмарин
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол или на вкус
2 белтъка
5-6 резена сварен бекон, нарязан на парчета
5-6 накълцани сушени доматчета
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса. Покрийте форма за терин или правоъгълен хляб (22х11 см.) с алуминиево фолио. Поръсете по дъното магданоза.
Почистете пилето от мазнината, нарежете на парченца около 2-3 см. Поставете пилешкото в кухненския робот и го смелете на едра кайма. Прибавете и останалите продукти, освен сушените домати и бекона. Отново смелете, докато стане средно-гладка смес.
Добавете с бъркане на ръка сушените домати и бекона и разпределете сместа във формата. Покрийте леко формата с алуминиево фолио и запечете за 1 час, най-добре на водна баня.
Махнете фолиото и печете още 20-30 минути, или до готовност на месото.
Извадете, покрийте съда и оставете в покой за 1 час. Излейте излишната течност, след като теринът изстине и поставете в хладилника за поне 3 часа. Щом се охлади, обърнете и извадете от формата, като махнете фолиото.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Също
16:07 15.07.2020
2 Cooked
17:00 15.07.2020