Като всички популярни десерти вариациите в рецептата за торта „Малаков“ са изключително много. В едни бишкотите са повече, в други има бисквитен блат, в трети какао. Предлагаме ви интерпретацията на gotvach.bg.
Необходими продукти:
бишкоти - 45 - 50 бр.
прясно мляко - 200 мл
кафе - 200 мл готово
коняк - 100 мл
За крема:
масло - 150 мл
пудра захар - 200 г
бадеми - 150 г счукани или орехи
сметана - 200 г
жълтъци - 3 бр.
За гарниране:
сметана - 200 - 250 г
пудра захар - 4 с.л.
бишкоти
шоколад - за разтопяване
Начин на приготвяне:
За крема разбийте на пяна маслото и постепенно добавете пудрата захар, жълтъците, счуканите бадеми (орехи) и сметаната. Трябва да се получи доста стегнат крем.
Пригответе си тортена форма и покрийте дъното ѝ с бишкоти, като потапяте всяка за кратко в смес от коняк, кафе и мляко. Отгоре залейте с крем - с дебелина около 1 см и отново наредете по същия начин ред бишкоти. Редете, докато продуктите свършат и най-отгоре завършете с бишкоти.
Покрийте тортата с прозрачно фолио и я сложете в хладилник. На следващия ден разбийте сметаната със захар и намажете отгоре тортата, като може да направите леки бразди за украса и да шприцовате розички.
Няколко бишкоти се потапят до половина в разтопен шоколад или кувертюр и след като шоколадът стегне, с тях се доукрасява тортата "Малаков".
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 един от стадото
10:07 18.07.2020
2 Доктор фъс
10:34 18.07.2020
3 Между другото
10:39 18.07.2020
4 Рецепта
20:51 18.07.2020