21 Юли, 2020 10:05 4 318 9

Рецепта на деня: Руски пирожки

  • пирожки-
  • вареники-
  • пълнеж-
  • какво да сготвя

Наричани вареники в Украйна

Рецепта на деня: Руски пирожки - 1
Снимка: Shutterstock

Пирожки, известни още като вареники, са пълнени кнедли, приготвени чрез увиване на безквасно тесто около солен или сладък пълнеж, могат да бъдат варени, печени или пържени.

Типичните пълнежи включват картофи, кисело зеле, смляно месо, сирене, извара (кашкавал), гъби и плодове. Пирожките могат да бъдат сервирани с топинг, като разтопено масло, заквасена сметана, пържен лук, свинска кора или сметанов сос, пише tialoto.bg.

Необходими продукти:

2 картофа

1/2 ч.ч. настъргано сирене

1 връзка див лук

2 скилидки чесън

Черен пипер

Морска сол

2 ч.ч. пресято брашно

1 ч.л. сол

1 яйце

1/2 ч.ч. заквасена сметана

1/2 ч.ч. масло

2 глави лук

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1 връзка накълцан магданоз

Червен пипер

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги сварете за около 25 минути. След това ги прецедете, намачкайте ги на пюре и ги оставете да изстинат. Настърганото сирене смесете с нарязания див лук и чесъна и овкусете със сол и пипер. От тази смес оформете 24 топчета с големината на орех и ги сложете в хладилника, за да се охладят.

Смесете брашното и солта. Към тях добавете разбитите яйца, заквасената сметана и половината от маслото. Замесете гладко тесто, което увийте във фолио и го оставете да втаса за 1 час. Когато е готово, го разточете и с помощта на чаша изрежете кръгчета. Във всяко от тях сложете от охладените топчета и притиснете краищата на тестото, за да се оформи джобче. За да прилепнат по-добре, може да ги намокрите.

Пуснете пирогите във вряща подсолена вода и ги пържете за около 7-8 минути. Когато са готови, те ще изплуват на повърхността. След като ги извадите, веднага трябва да ги пуснете в студена вода.

В останалото масло сотирайте лука, кимиона и индийското орехче и подправете със сол и черен пипер. Усилете котлона и добавете пирогите, които сте оставили да се отцеждат. Запържете ги за около 3 минути.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪХЪ...

    3 10 Отговор
    ТЕ БАШ ТАЯ РЕЦЕПТА Е НА...ФАТМАКА, ДА?😂
    Я УВЕРЕН ЧТО ПИРОЖКИ . ..ОЧЕНЬ ВКУСНИЕ... КАК В МОСКВЕ
  • 2 За лилавите шизута

    3 3 Отговор
    Това ястие-гутен ,,артритен,,..!
  • 3 Хиндо

    10 2 Отговор
    Все пак това са пелмени, може и да са палачинки, а?
  • 4 Не бе

    4 1 Отговор
    Това е пълнена ,,свиня,,на грил,добре пазена от ,,пазвантин,, и все пак ,шегата настрана ,въпреки истината ,сладките пирожки са си най вкусни ..!
  • 5 БОЗА

    11 2 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Пуснете пирогите във вряща подсолена вода и ги пържете за около 7-8 минути." Е не...гледате ли предварително,какво публикувате... ;-))))))))
  • 6 Кулинар

    6 1 Отговор
    "Пирожки, известни още като вареники, са пълнени кнедли"! Велико! И равиоли да бяхте вмъкнали.
  • 7 Дедо от МъдРид

    1 1 Отговор
    Вчера руска салата, днес руски пирожки ! Утре мукавей !
  • 8 Маша☺🙊

    3 0 Отговор
    Освен да ги пържиме😁 в солена вода😁може и за десерт да панираме😁кашкавал увит в кори за баница😁
  • 9 Гост

    3 0 Отговор
    Венче,пирожките нямат нищо общо с това,прочети в някой рецептурник,информация има в излишък,излагаш се.