Last news in Fakti

26 Юли, 2020 10:05 10 611 3

Рецепта на деня: Кето хлебчета

  • кето-
  • хляб-
  • безглутенов-
  • диета-
  • какво да сготвя

С бадемово брашно и хуск

Рецепта на деня: Кето хлебчета - 1
Снимка: Shutterstock

Тези, които спазват кето режим на хранене, както и тези, които се хранят по правилата на нисковъглехидратната диета имат един въпрос и едно търсене: рецепта за кето хляб без брашно. Е, рецептата за кето хлебчета с хуск и бадемово брашно е точно такава рецепта за кето хляб, пише supichka.com.

А какво е хуск? Хускът, известен още като псилиум е индийски бял живовляк, който често се използва, както при нисковъглехидратното хранене, така и в диетологията и от всеки, който се опитва лесно и вкусно да свали някое друго килце. Изключително богат на фибри, индийският бял живовляк хуск е полезен за цялата храносмилателна система, тъй като е водоразтворим при консумация, попаднал в стомаха образува гел. Хускът създава чувство за ситост и е подходящ за допълнение към вашата диета. Най-често хускът се консумира или разтворен в голямо количество течност, или за приготвянето на безглутенов хляб без брашно.

Кето хлебчетата с хуск и бадемово брашно са едно изключително лесно и изключително вкусно печиво, с подчертано ядков вкус.

Необходими продукти:

5 с.л. псилиум хуск

2/3 чаена чаша бадемово брашно

1/2 чаена чаша кокосово брашно

3 броя белтъци

1 1/2 чаена чаша гореща вода

2 ч.л. оцет

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Смесете сухите подправки. В купа разбъркайте предвиденото количество псилиум хуск, бадемовото брашно, кокосовото брашно и бакпулвера.

Разбийте белтъците, които трябва да са задължително на стайна температура с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавете оцета и горещата вода, после и сухите съставки и разбъркайте добре.

Омесете тестото с ръка. Имайте предвид, че няма да получите хомогенно тесто, както когато приготвяте тесто с обикновено брашно, а ще остане неравно. С намазнена ръка оформете питки 6 или 8 на брой, поставете ги върху хартия за печене, като по желание може да ги поръсите със сусам. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, или докато хлебчетата с хуск придобият твърда коричка. По време на печете неравното тесто се изглажда и придобива апетитен вид.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    1 1 Отговор
    Венче , знаеш ли колко струва бадемовото брашно. Направи справка с цената на макарончетата - лев и двайсет за 15 грама.
  • 2 Хипопотам с прашки

    1 0 Отговор
    Аааа,ляб не ям,на диета съм...!
  • 3 някой

    3 0 Отговор
    Това не е хляб,а нещо като бърканица от съставки ,нямащи нищо общо с изделието ,,хляб,, И около 40 лв. за кг бадемово брашно си е сериозна цифра за нещо със недоказана стойност по отношение на човешкото здраве.