Оказва се, че бирата, освен любимо питие, е и подходяща, както за мариноване на месо, така и за месене на хляб. Ето вижте как да си изпечете хрупкаво хлебче с бира.
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
350 мл светла бира на стайна температура
2 с.л. разтопено масло
Начин на приготвяне:
В дълбока купа пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, захарта и солта. Оформете кладенче, в което да изсипете бирата, и бъркайте с дървена лъжица, колкото само да се смесят продуктите. Получава се лепкаво тесто, което изсипвате във форма, покрита с хартия за печене, заравнявате и разнасяте равномерно отгоре разтопеното масло.
Печете за около 30 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна до готовност.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дедо Пенс
10:13 02.08.2020
2 ами
11:00 02.08.2020
3 антрашпиц
12:50 02.08.2020