Last news in Fakti

31 Юли, 2020 17:42 4 535 1

Изберете най-подходящата диета според зодията си

  • зодия-
  • зодии-
  • хороскоп-
  • астрология-
  • диета-
  • здраве-
  • храна

Намерете най-добрия хранителен режим, който да съответства на зодиакалния ви знак

Изберете най-подходящата диета според зодията си - 1
Снимка: Shutterstock

Нашите хранителни навици и предпочитания са силно закоренени в нашата личност и начин на живот. Всеки се храни по свой начин, някои неконтролируемо, други с голяма дисциплина и ред. Затова, за да започнем една или друга диета, е важно да се познаваме, за да бъде тя възможно най-ефективна.

Ето малко ръководство за избор на най-добрата диета за вас според вашия зодиакален знак, според Канал 3:

Овен (21 март - 19 април)

Овните са добри в стартирането на проекти, но не и най-добрите за тяхното изпълнение. За да постигнете целите си е важно да видите бързи резултати и да останете развълнувани. Затова най-добрият вариант за Овена е да избере диета, която макар и много стриктна да трае кратко време и да има видими резултати в краткосрочен план.

Тъй като сте много конкурентни, друга добра идея би била да започнете диетата с колега или приятел, това ще ви помогне да не загубите интерес към достигане на желаното тегло.

Телец (20 април - 20 май)

Телците са най-заседналите хора в Зодиака и това е голямо неудобство за отслабването. Така че най-доброто нещо ще бъде да се съсредоточите върху този малък дефицит и повече да се движите, отколкото да направите диета. По-добре да намерите рутинни упражнения, които да предизвикат интереса ви. Физическите занимания ще стимулират и ума ви, както и желанието ви да останете активни.

Вие сте постоянни, така че просто трябва да намерите нещо, с което да се чувствате комфортно, за да успеете да го поддържате дълго време. След като това е постигнато, ще е необходимо само да се следи храненето, за да не върнете в предното положение.

Близнаци (21 май - 20 юни)

Мозъкът на Близнаци винаги е много бърз, така че те трябва да продължат да се движат или постоянно да променят дейностите си, това им помага да изгарят калории много по-лесно. Тази им особеност ги прави отлични кандидати за диета, която включва най-малко пет хранения на ден. Най-добре ще бъде да изберете режим, който включва много закуски през деня между храненията, малки закуски, които могат да се ядат, докато правите друга дейност.

Рак (21 юни - 22 юли)

Ракът често търси утеха за емоционалните си проблеми в храната и много пъти се хранят, без наистина да са гладни само заради тревожност или стрес. Тази връзка между храната и емоциите ги кара да ценят храната, приготвена със сърце. Следователно, най-добрият вариант ще бъде диета, която се основава на домашно приготвени ястия. За тях ще бъде много полезно да отделят време и емоции за приготвянето на всяко ядене, важното ще бъде да намерят рецепти за ястия, които нямат твърде много калории. Това ще помогне да поддържат тялото и ума си здрави.

Лъв (23 юли - 22 август)

Суетата на Лъва ще бъде чудесен съюзник по пътя му да отслабне и да изглежда по-добре. Следователно, най-добрата алтернатива за родените под този знак ще бъде да отидат на фитнес, където могат да покажат както най-добрия си външен вид, така и силата и дисциплината си.

Лъвът не се справя толкова добре със самотата, предпочитат да живеят с други. За диетите това означава, че биха могли да постигнат по-добри резултати, когато го започнат с някой близък, за предпочитане партньор или приятел, това ще им даде стимул да постигнат целта, която си поставят.

Дева (23 август - 22 септември)

Манията за ред на Девите ги правят отлични кандидати да изберат много организирана диета, независимо дали тя е повтаряща се, напротив, това би могло да им помогне да почувстват, че имат държат нещата под контрол и че храната им няма да поднесе нежелани изненади.

Вегетарианството или веганството могат да бъдат чудесни алтернативи за Дева. Изисква се дисциплина и ред за поддържане на балансирана диета и това ще ги развълнува.

Везни (23 септември - 22 октомври)

Телата на Везните особено ясно разкриват за хранителните им навици и другите консумации. Излишъкът от алкохол или липсата на сън е по-видим при тях, отколкото при хора с други знаци, така че е много важно добрата диета да се комбинира със здравословни навици. Сънят е важен, за да изглеждате и да се чувствате добре.

Що се отнася до диетата, за Везните крайна диета не е добър избор, идеалът би бил да намерят балансирана такава, която да им помогне да поддържат чувство за равновесие в живота си. Везните могат да бъдат спокойни в уединение, но ако трябва да избират, те винаги ще изберат да бъдат в компания, това може да бъде много полезно при започване на нова диета или рутинни упражнения.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Родените под знака на Скорпион се характеризират с това, че вземат страстни и много радикални решения: всичко или нищо, в хранителен план това се изразява в строга диета или да хапват всичко, което искат.

Добрата новина е, че въпреки че понякога се съмняват в постоянството си, Скорпионите имат желязна сила на воля, така че се подлагат на строг режим или екстремни упражнения като Хот Йога.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Стрелците обикновено не се чувстват комфортно на закрито или с много хора; Те имат склонност към клаустрофобия, така че ходенето във фитнес залата за отслабване определено не е най-добрият вариант.

Трябва да се възползват от постоянното си търсене на свобода и да изпробват упражнения в открити пространства, като туризъм на планина или някъде с природни пейзажи, които успокояват окото. Ставайки редовни този тип преживявания ще бъде най-добрият вариант да контролирате теглото си, а не да започвате какъвто и да е вид диета.

Козирог (22 декември - 19 януари)

Козирозите често приемат нещата много сериозно и поемат истински ангажимент към целите си, най-доброто качество за тези, които искат да отслабнат или да започнат по-здравословен живот. В крайна сметка диетите, освен че ви помагат да отслабнете, дават структура на нашия живот, а Козирозите обичат структурите.

Друго нещо, което Козирозите обичат е да се гордеят с работата си, поради което са склонни да влагат толкова много усилия, за да вършат нещата правилно. Диетите няма да бъдат изключение.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Родените под знака на Водолея обичат да правят нещата по свой начин, индивидуализмът е една от най-забележителните им характеристики. Поради тази причина видът на диетата, с която те ще се чувстват най-комфортно, ще бъде един, за който никой не е чувал, най-новият и най-особеният, но колкото по-обикновен, толкова по-добре.

Водолеят има уникална издръжливост, което ги прави най-добрите кандидати за отслабване, като комбинира балансирана диета с упражнения като кънки, ски, дълги разходки или танци.

Риби (19 февруари - 20 март)

За Риби упражненията работят само, ако стимулират ума и духа. За вашия свободен и замечтан характер най-доброто ще бъде да потърсите занимание като йога, тай чи или катерене. От друга страна, като воден знак, плуването също се препоръчва в допълнение към комбинирането му с балансирана диета.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    нищо съществено
    много думи
    нищо не се казва
    астрология братче