Last news in Fakti

5 Август, 2020 10:05 12 657 6

Рецепта на деня: Домашен сладък суджук

  • сладък-
  • суджук-
  • десерт-
  • балсуджук-
  • чурчхела-
  • турска кухня-
  • какво да сготвя

Страхотен био десерт

Рецепта на деня: Домашен сладък суджук - 1
Снимка: Shutterstock

Сладък суджук е названието на известният турски био десерт  – „cevizli antep sucugu“, познат още като булсуджук или чурчхела.

Той съдържа орехова ядка, залята с сироп / петмез/ от грозде. Орехът е нанизан на конец и след заливането с петмеза се изсушава. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

500 г орехови ядки

200 г натурално нишесте

200 г захар

1 л гроздов сок (шира)

Начин на приготвяне:

Ореховите ядки се нанизват на конец една с друга. Гроздовият сок са слага да заври, след това прибавяте захарта и нишестето, разбърквате с малко студена вода и се пуска на тънка струйка към сока.

Бърка се да стане като крем. Ядките се пускат при крема вадят се и се оставят малко да изсъхне, след това пак се пускат в крема, и така докато стане размер като на суджук. Оставя се цяла нощ да съхне на другия ден се поръсва с пудра захар. После се нарязва.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Суджук гейт

    9 0 Отговор
    По рецепта на баце.
  • 2 Обичам

    3 0 Отговор
    Суджука на Сладък !
  • 3 Герберчо

    5 0 Отговор
    Аааааааажгхххх! Това да не от 4 тона суджук на Боци?
  • 4 Жечка и плъха

    0 0 Отговор
    Суджук ,какво е това ...?;
  • 5 цербер

    0 0 Отговор
    залята сЪС сироп
  • 6 цербер

    1 0 Отговор
    Ореховите ядки се нанизват на конец една сЛЕД друга. Бърка се ,ЗА да стане като крем. Ядките се пускат при крема, вадят се и се оставят малко да изсъхнАТ,