Необходими продукти:
500 г сладолед с вкус по избор (най-добре шоколадов или горски плодове)
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче шоколадови пръчици
50 г шоколадови капки
100 мл прясно мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Сладоледът се оставя на стайна температура, за да се разтопи напълно.
Леко хладък се прехвърля в купа и към него се добавя прясното мляко. Разбърква се добре с телена бъркалка.
Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, след което се добавя към сладоледа. Разбърква се добре до получаване на гъста смес, която трябва да пада плавно от бъркалката.
Ако сместа е много гъста, добавете още малко мляко.
Добавят се шоколадовите пръчици и капките, след което отново се разбърква.
Сместа за този лесен кекс се изсипва в силиконова форма за печене или в тавичка, покрита с хартия за печене.
Слага се в студена фурна и се пече на 180°C 35-40 мин.
Проверява се дали е готов с клечка. След изваждане може да поръсите сладкиша с пудра захар по желание.
Поднесете с топка сладолед по желание.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Венетке
Коментиран от #2
10:11 09.08.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 ДГД
10:29 09.08.2020
4 Бързи, смели, сръчни
10:35 09.08.2020
5 На старите крокодили, едно в акъла...!
10:40 09.08.2020
6 Баязид оглу
10:54 09.08.2020
7 Johansson
12:28 09.08.2020
8 Еротичните сънища
12:36 09.08.2020