Last news in Fakti

11 Август, 2020 10:05 7 959 8

Рецепта на деня: Шоколадово суфле

  • шоколадово суфле-
  • лава кейк-
  • lava cake-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Познато още като лава кейк

Рецепта на деня: Шоколадово суфле - 1
Снимка: Shutterstock

Този десерт се среща под различни наименования – суфле или lava cake. Тайната се крие в изпичането, при което ръбчетата на десерта се изпичат, а вътрешността остава кремообразна и при загребване с лъжичка опитваме топящ се течен шоколад, пише momichetata.com.

Суфлето се приготвя непосредствено преди сервиране и се консумира 5 минути след изваждането от фурната.

Необходими продукти:

200 г натурален шоколад
200 г масло
7 яйца
270 г захар
125 г брашно
50 г натурално какао
мазнина за формите

Начин на приготвяне:

Шоколадът се нарязва на парчета и се разтопява на водна баня заедно с маслото, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват със захарта на пяна, прибавя се шоколадовата смес, след това брашното и какаото и се смесват.

Намажете алуминиеви формички със студено масло по краищата и дъното. Поръсете с какао дъното и стените на формите, изсипете сместа.

Загрейте фурната на 225 С.

Изпечете суфлето за не повече от 10 минути. Извадете десерта от фурната, оставете настрана да се охлади за кратко и сервирайте с топка ванилов сладолед и прясна мента.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    1 2 Отговор
    Това втора употреба ли е на снимката?
  • 2 666

    2 1 Отговор
    Това наистина е класен десерт-но приготвянето му е твърде деликатна работа. Когато го срещнете в менютата по добрите ресторанти,не се колебайте-поръчвайте го и няма да съжалявате.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Плондер

    1 0 Отговор
    Суфле, не..!