Необходими продукти:
1 ч.ч. леща
1 ч.ч. ориз
1 картоф
1 глава лук
1 връзка магданоз
1 ч.ч. зехтин
сол
черен пипер
кимион
червен пипер
лимонов сок
галета
Начин на приготвяне:
Лещата и оризът се сваряват заедно със ситно нарязаните лук и картоф. След като всичко се свари добре, се прецеждат от водата и се пасират.
Добавят се червеният пипер, кимионът, солта и черният пипер и се разбърква добре цялата смес.
Правят се малки продълговати кюфтенца, които се овалват в галета и се нареждат в добре омазнена тавичка със зехтин.
Пече се на 200 градусова фурна около 20 минути или до зачервяване на кюфтенцата.
Кюфтенцата се поднасят с лимонов сок.
Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Criminal
16:09 14.08.2020
2 Хасан
Баклавата също е измислена от гърците.
Коментиран от #5, #6
16:28 14.08.2020
3 Наташа Винокурова
16:52 14.08.2020
4 Ха ха ха ха ха ха
Щом са турски,значи трябва да са рязани,а тия не са.
17:39 14.08.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Ел Греко
До коментар #2 от "Хасан":
Точно така, Хасане...тук съм напълно съгласен с тебе. Не случайно най-скъпата и висококачествена леща вирее само и единствено на Лефкада, където съм ял много пъти точно такива кюфтенца...ФАКТ и то неоспорим. А много пъти съм казвал, че готварството не е като темите за секса, където е силата на авторката.21:36 14.08.2020