15 Август, 2020 18:55 3 651 5

Откриха напълно запазен скелет на хиляда години в Мексико

  • скелет-
  • останки-
  • находка-
  • археологически разкопки-
  • разкопки

Скелетът е бил открит по време на разкопки за нов кладенец

Откриха напълно запазен скелет на хиляда години в Мексико - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Археолози съобщиха, че е в североизточната част на Мексико е открит в изключително добро състояние хилядолетен скелет на човек. Учените го описват като един от най-добре съхранените скелети на такава възраст, предава dariknews.bg.

Тялото на мъжа, за когото се смята, че е загинал на възраст между 21 и 35 години, е било увито в тъкана постелка, напоена с хоросан, съобщи Националният институт по антропология и история в Мексико.

Останките на мъжа са лежали недокоснати в продължение на повече от 1000 години, а скелетът и е погребан заедно с керамична реликва, съобщиха от института.

Смята се, че младият мъж е живял през периода от 400 до 700 г. сл. Хр. Скелетът е бил открит от жителите на щата Тамаулипас, по време на разкопки за нов кладенец.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dark age

    11 2 Отговор
    Това 100 процента е на някой сгафил пранаркотрафикант.
  • 2 1912км

    19 4 Отговор
    Някой да се съмнявал, че преди 1000 години са живели хора на тоя свят? Да се е съмнявал, че тия хора не са били безсмъртни и че са погребвани, изгаряни и прочее? Къде тук е новината аз не разбирам?
    Или няма за какво да се пише? Ми, пишете нещо за "кралското семейство" или за "коронавируса", че да си дойдем на думата! Нещо Златки, патки, мисирки, свинчовци няма ли?! Закъсахте я изобщо!

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "1912км":

    Всички умни читатели на този сайт, спряха да пишат ? Аз - също . Защо ли ?

    Коментиран от #5

  • 4 божо

    15 3 Отговор
    А пистолет, златни кюлчета и евро в шкафче имало ли е?
  • 5 Госте

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Спрял си има пишеш 🤔🤣