Last news in Fakti

15 Август, 2020 20:18 4 160 6

Тези напитки причиняват целулит

  • целулит-
  • кожа-
  • здраве-
  • напитка-
  • храна-
  • вода-
  • кафе

Вижте защо е добре да се откажете от следните няколко напитки

Тези напитки причиняват целулит - 1
Снимка: Shutterstock

Нека бъдем честни - няма жена, която да няма целулит, просто при всяка количеството е различно. Целулитът се появява в резултат от метаболитни нарушения в подкожната мастна тъкан.

Видимостта му зависи от няколко фактора: генетика, ежедневна активност, грижи и разбира се хранене. Начинът на хранене може да има положителни и отрицателни ефекти върху целулита, същото се отнася и за физическата ни активност.

Днес ние се фокусираме върху напитките, чийто прием в организма трябва да намалите, за да улесните процеса на намаляване на така наречената "портокалова кора", информира trafficnews.bg.

Кафе

Много дами са нещастни от тази новина. Въпреки това, експертите препоръчват да се откажете от кафето завинаги. Чаша натурално кафе в началото на деня няма да навреди на тялото, но не бива да злоупотребявате с него. Кофеинът стимулира повишеното производство на адреналин, което може да подчертае появата на целулит. Най-добре е кафето да се замени със зелен чай, който премахва токсините и нормализира телесното тегло. В допълнение, той понижава нивата на кръвната захар и е по-безопасен за нервната система. В зеления чай има и кофеин, но неговото предимство е, че той съдържа и много антиоксиданти, които прочистват организма.

Преработено мляко

Млякото на рафтовете на супермаркета често преминава през няколко етапа на преработка, за да бъде подобрен вкуса му и да се удължи срока на годност на продукта. В резултат на това тялото изпитва затруднения с храносмилането на този продукт и вещества, които не могат да бъдат преработени, се абсорбират в кръвта, натрупват се под кожата и причиняват подуване и целулит. А вие колко често пиете кафе и мляко?

Газирана вода

Както знаем, газираните напитки съдържат огромно количество захар и затова е по-добре да се пият по-рядко. Но дори газираната вода може да причини целулит. Газовете задържат вода в тялото и възпрепятстват микроциркулацията, поради което части от тялото ви набъбват. Заменете газираните напитки с изворна, минерална вода или обикновена вода. Ще помогнете на кожата да стане еластична и гладка.

Бира

Бирата съдържа растителен естроген - женски хормон, който транспортира токсини от жизненоважни органи до места, където разлагането ще бъде по-малко опасно за организма. Тук се образува целулит. Освен това имайте предвид, че алкохолът повишава апетита.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курев

    34 0 Отговор
    Водката е идеалното средство против целулит. След няколко водки целулитът на партньорката ти въобще няма никакво значение!

    Коментиран от #3

  • 2 Да ве да

    24 5 Отговор
    Не си самовнушавайте, има и жени без целулит! Спорт от детска възраст и редовно и дълго няма да чуете за целулит. Стига с тия глупави оправдания, метаболизъм, газирана вода, кафе и пр., това са смешни оправдания на лениви, мързеливи тpътки!

    Коментиран от #4

  • 3 стоян

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Курев":

    До 1 ком =пробвай на 3 мастики47%
  • 4 Цървулче неразбрало

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да ве да":

    Нема такъв филм пич,мацките са предразположени генетично към целулит,ма ти тия неща как да ги знаеш?!
  • 5 марони

    5 1 Отговор
    Що за идиотщина?Жената трябва да е с яка задница,а не да прилича на петокласник!
  • 6 Майор дърта свиня

    3 0 Отговор
    Целулит се среща и при слаби жени...!