5 964 14

Рецепта на деня: Класически италиански спагети

С домати и босилек

Рецепта на деня: Класически италиански спагети
Снимка: Shutterstock
Необходими продукти:

500 г спагети

2 супени лъжици зехтин

4 големи глави лук, нарязан

2 скилидки чесън, пресован

1 супена лъжица доматено пюре

400 г домати

1 чаена лъжица сол

½ чаена лъжица черен пипер

1 шепа пресен босилек, нарязан

Начин на приготвяне:

Загрейте голям тиган на средна температура. В него задушете лука и чесъна, докато омекнат. Добавете доматеното пюре, нарязаните домати, солта, пипера, босилека и водата. Покрийте. Намалете котлона и оставете да къкри 20 минути.

След като се сгъсти, сервирайте соса върху предварително сварените спагети.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Лора

    5 4 Отговор
    Което обожавам, не крия...!
  • 2 Лора

    4 5 Отговор
    Обожавам лилави спагети с синьо сиренце ...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор

  • 4 Дърт вампир

    0 5 Отговор
    Марш от тука !!!
  • 5 Дърти грозни к....

    3 2 Отговор
    Отдавна казвам марш, грозите сайта... караконджули...!
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    позволете ми госпожо МАРИНТВА да ви направя комплимент за поднесената рецепта

    Коментиран от #7


  • 7 Този коментар е премахнат от модератор

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор

  • 9 annibel

    7 0 Отговор
    Класическите италиански спагети се разбъркват със соса преди сервиране. Тази рецепта е побългарен вариант.
  • 10 Готвач

    6 3 Отговор
    Каква вода ще наливате в соса? Че после и ще чакате да се сгъстява? Освен ако нямате предвид вода от варенето на спагетите, но ако е това, поне кажете колко вода! Освен това такава вода се слага след като вече сосът се е сгъстил, а сварените спагети са сипани при него.

    Коментиран от #11

  • 11 Колегата

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Готвач":

    И спагети те задължително са недосварени, една идея, на италиански език е Al dente, за да поемат от соса. И се ядат само с вилица и парче черен хляб, за обира е на малкото сос на дъното, останал накрая💛

    Коментиран от #13

  • 12 Боил

    3 0 Отговор
    Дайте рецепта за шкембе или пача от някоя стара баба! стига с тия лигави италиянски червей бляяа стига с тия ефимерни моди. Българите са силен народ не могат да оцеляват с тази имитация на храна не сме нежни като италианците!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.