Last news in Fakti

23 Септември, 2020 10:05 8 965 4

Рецепта на деня: Домашни мини еклери с пухкав крем и шоколадова глазура

  • еклери-
  • крем-
  • глазура-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Наслада за сетивата

Рецепта на деня: Домашни мини еклери с пухкав крем и шоколадова глазура - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

за тестото:

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. вода

1 щипка сол

1 ч.ч. брашно

4 яйца

за крема:

1 л. прясно мляко

2 яйца

3 с.л. брашно

1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Смесете олиото, водата и солта в тенджера и след като сместа кипне, добавете на порции брашното при непрекъснато бъркане.

Тестото е готово, когато започне да се отлепя от стените и дъното на съда, пише gotvach.bg. Снемете и след като изстине, добавете яйцата едно по едно - бъркайте хубаво след всяко.

Застелете тава с хартия за печене и слагайте отгоре по лъжица от тестото на разстояние едно от друго. Може и да оформите тестото с ръце на топчета за по-хубав вид.

Изпечете еклерчетата в загряна до 200 градуса фурна (около половин час). Не отваряйте фурната по време на печенето, а след като са готови, открехнете съвсем леко и оставете така да изстинат.

Приготвяне на крема:

Кипнете млякото в съд на котлона, а през това време разбийте яйцата със захарта и брашното. Добавете в прясното мляко при непрекъснато разбиване. Бъркайте, докато се получи гладък крем.

Срежете леко вече изстиналите еклери и напълнете с крема. Потопете ги в разтопен предварително шоколад или направете украса с шоколадова глазура.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    6 1 Отговор
    Този крем вече наистина го обожавам...!
  • 2 NikNay

    2 2 Отговор
    Интересно и вкусно . Само една подробност , ч.ч и с.л не са мерни единици за количество а "около половин час" не е мярка за време.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 MsPo

    0 2 Отговор
    Лоша рецепта от 80те. Научете се да работите с масло и да правите добър крем. Или поне следете какво прави света .