2 796 4

Рецепта на деня: Лесни бризоли за закуска

Подходящи и за бърза вечеря

Рецепта на деня: Лесни бризоли за закуска
Снимка: Shutterstock

Бризолите не са някакво конкретно ястие, а по-скоро метод за приготвяне - ястие, увито в омлет. Приготвят се с кашкавал, гъби, риба или някакво месо. И винаги разполагате с нещо много вкусно и различно.

Днес от jenata.blitz.bg предлагат рецепта за бризоли с пилешка кайма на фурна. Ястието е сочно и нежно. И изключително подходящо за всички, които са привърженици на здравословния начин на хранене.

Необходими продукти:

3 яйца
3 ч. л. прясно мляко
350 гр. смляно пилешко месо

1 суп. л. краве масло
2 суп. л. заквасена сметана
1 скилидка чесън

50 гр. кашкавал
20 гр. пресни билки
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Овкусете каймата със сол и черен пипер. Добавете лъжица краве масло. Разбъркайте добре до получаване на еднородна маса.

Намажете тигана с растително олио, загрейте го добре и изсипете част от сместа. Изпържете добре тънката палачинка.

След палачинките е време за соса. Смесете заквасената сметана с чесъна, минат през преса. Ако не обичате сметана, може да я замените с майонеза.

Върху готовите яйчени палачинки сложете 1 супена лъжица от каймата и я разпределете равномерно. Отгоре изсипете 1 суп. лъжица от сметановия сос и отново разпределете равномерно. Най-отгоре поръсете със свежите подправки и завийте палачинката на руло.

Вземете една тавичка и я намажете добре с масло. Наредете бризолите и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна, за 30-35 минути.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Плескавицата

    7 0 Отговор
    "Овкусете каймата със сол и черен пипер. Добавете лъжица краве масло. Разбъркайте добре до получаване на еднородна маса." - палачинки от кайма?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 каймак

    4 0 Отговор
    Не виждам, как ще стане тази работа. Може би каймата и гъбите се запържват и после се увиват в омлета-палачинка. 30 минути омлет на фурна, заради суровата кайма вътре, е повече от тъпо.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.