Необходими продукти:
700 г лаврак
1 портокал
40 г масло
сок от 1/2 лимон
2 тиквички
100 г бяло вино
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвянe:
Мариновайте рибата с лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер.
Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки филии.
Отрежете 1/3 от портокаловата кора и я задушете в малко масло. Изцедете сока от портокала и го добавете към маслото, подправете на вкус, добавете тиквичките и запържете на слаб огън за 3 минути.
Отнемете от огъня, залейте с виното и оставете.
Намаслете тава и сложете на равен слой тиквичките заедно със соса, сложете отгоре рибата, отново тиквички, подправете на вкус и запечете за 30 минути при 200 градуса, като покриете с фолио.
Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дельо Хайдутин
Коментиран от #3
16:06 27.09.2020
2 Язък
16:07 27.09.2020
3 КОНТРАТА
До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":
По кофти е менюто в НПОто сервират им таратор с прясно мляко и кисели краставички!16:09 27.09.2020
4 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:49 27.09.2020
5 Лора
17:15 27.09.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.