2 298 6

Рецепта за вечеря: Печен лаврак с тиквички

Нестандартна идея за приготвяне на тази вкусна риба

Рецепта за вечеря: Печен лаврак с тиквички
Снимка: Shutterstock
Необходими продукти:

700 г лаврак

1 портокал

40 г масло

сок от 1/2 лимон

2 тиквички

100 г бяло вино

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe:

Мариновайте рибата с лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер.

Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки филии.

Отрежете 1/3 от портокаловата кора и я задушете в малко масло. Изцедете сока от портокала и го добавете към маслото, подправете на вкус, добавете тиквичките и запържете на слаб огън за 3 минути.

Отнемете от огъня, залейте с виното и оставете.

Намаслете тава и сложете на равен слой тиквичките заедно със соса, сложете отгоре рибата, отново тиквички, подправете на вкус и запечете за 30 минути при 200 градуса, като покриете с фолио.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 Дельо Хайдутин

    7 2 Отговор
    Печена Тиква с риба.Гадост!

    Коментиран от #3

  • 2 Язък

    6 3 Отговор
    за лаврака !
  • 3 КОНТРАТА

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дельо Хайдутин":

    По кофти е менюто в НПОто сервират им таратор с прясно мляко и кисели краставички!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за рецептата
  • 5 Лора

    2 2 Отговор
    Не я знам тази риба, но не я желая с тиквички...!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.