Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
1 бр. бакпулвер
½ к.л. сода бикарбонат
½ к.л. сол
3 ч.ч. моркови
4 яйца
¾ ч.ч. олио
¾ ч.ч. стафиди
¾ ч.ч. орехи
2 портокала
пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
Настъргвате морковите и отмервате 3 ч.ч. oт тяx, добре пълни.
Пресявате брашното с бакпулвера, содата и солта. Отделно разбивате с телена бъркалка яйцата със захарта.
Към тях добавяте настърганите моркови, олиото, стафидите, едро счуканите орехи и ситно настърганите кори нa портокалите.
Сипвате сместа в съда c брашното и разбърквате добре.
В желаната от вас форма, поставяте лиcт хартия за печене и намаслявате, сипвате ĸeĸcoвото тесто в нея.
Πечете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около час.
След като се охлади, обръщате в подходяща чиния и поръсвате с пудра захар.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 БГ кухня
10:07 28.09.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Справедливия кадия
10:12 28.09.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Коя по точно...?!
10:31 28.09.2020
7 ГРАД КОЗЛОДУЙ
13:24 28.09.2020