Last news in Fakti

30 Септември, 2020 00:30 15 742 73

Няколко ситуации, в които жените са по-склонни да търсят секс

  • ситуации-
  • секс-
  • жени-
  • овулация

Например, след скандал

Няколко ситуации, в които жените са по-склонни да търсят секс - 1
Снимка: Shutterstock

Ако ви попитат, как най-лесно ще разберете, кога една жена жадува за секс, вероятно ще отговорите, че просто трябва да я попитате, пише dnesplus.bg.

Наистина, така е най-лесно – когато тя открито заяви намеренията си. За щастие (или за съжаление), точно това е начинът, който слабият пол най-малко използва. Има логично обяснение за това, а, за радост на човечеството, в него има и очарование. Да оставим настрана откровеното признание от страна на жените, че им се ще да се впуснат в бурни креватни занимания. Как ще разберете, дали и кога една жена желае секс?

Психолози са съставили нещо като „списък“, който помага да се ориентираме (и не само мъжете) в тънкостите на женските нагласи. В своеобразният наръчник са изброени някои ситуации, в които е почти сигурно, че жените искат секс.

Например, след скандал. Сексуалната възбуда и агресията са сходни в същността си. При конфликт в кръвта нахлуват значителни количества адреналин и тестостерон, което от своя страна играе ролята на усилвател на всички реакции. Докато се карат, влюбените хора се освобождават от бремето на натрупаните обиди, след което имат възможност да започнат да градят отношенията си „начисто“. А най-добрият начин за бързо сдобряване е сексът.

Радостно събитие е вторият пример за ситуация, при която почти сигурно жените биха желали секс. Поводи – колкото щете: може тя да е завършила някакъв проект, върху който работи от седмици, или да са ѝ предложили повишение в работата, може просто новата ѝ прическа да се е получила точно както ѝ се ще, или просто да си е купила удобни и красиви обувки – приятната случка има потенциала да разбуди сексуалността у жената. Затова психолозите често дават на мъжете съвет, който приблизително гласи: наблюдавайте за такива ситуации и се възползвайте от обстоятелствата. Така и сексуалната енергия се насочва в позитивна посока.

В другият край на спектъра е стресът. В стресова ситуация либидото на жената може да се „разбушува“. Сексуалността е начин, по който тя може да се избави от вътрешните си съмнения и страхове, да се усети отново значима и по-уверена. Усещането за пропадане често кара жените да търсят утеха в обятията на любимия ѝ.

Въздържанието също не е за пренебрегване. Психолозите са наясно, че при нежния пол съвсем не е рядко срещано явлението на доброволен отказ от секс, например, ако нямат постоянен партньор, а не им се впуска в авантюри за по една вечер или с когото и да е, само заради секса. Обаче, колкото по-дълго продължава това въздържание, толкова повече жените започват да мечтаят за секс. Разтоварващото усещане по време на оргазъм е необходимо, за да може организмът на жените да функционира нормално. Без него дамите стават раздразнителни, избухливи, започват да се проявяват сериозни изменения в характерите.

Ревността също присъства в списъка със ситуации, които карат жените да търсят секса. Ако една жена забележи, че друга обръща много внимание на любимия ѝ, непременно ще си даде сметка, че незабавно трябва да „маркира“ територията си.

Овулацията – един много важен момент. В този период женската сексуалност достига върхови стойности. Затова не бива мъжете да пренебрегват времето на овулацията на партньорките си, защото не е изключено дамите да потърсят решение на „проблема“ на друго място. Като оправдание на жените може да се приведат данните от редица сериозни научни изследвания, от които става ясно, че в периода на овулация е много трудно да контролират повика на женствеността си. Между 10-тия и 16-тия ден от цикъла на жената нивата на хормоните (най-вече естроген и прогестерон) рязко се повишава и това кара дамите буквално да жадуват плътските наслади.

Списъкът със ситуации, в които жените са по-склонни да търсят секс, би бил непълен, ако в него липсват забавните вечери и партитата. Няма какво да описваме добре известното: компанията на приятни хора, малко алкохол, веселба, а после – блус... Малките дози алкохол в такива случаи са причина много от жените буквално да се разтапят в прегръдката на партньора.

И накрая нещо не толкова очевидно – творческите пориви. При жените психологическата и сексуалната им същност са тясно преплетени. Психолозите са категорични, че в моменти на „творческо вдъхновение“ – без значение, дали говорим за „пробив“ в шиенето на машина, приготвянето на храна край печката или рисуване, като най-добрите класици – няма нужда да се съмнявате, че в главите им се въртят и някакви нови хрумвания по отношение на сексуалния им живот.

Да повторим съвета на психолозите към мъжете: наблюдавайте и при случай – впуснете се, да откликнете на желанието на дамите. Не очаквайте от тях да се държат „мъжкарски“ и откровено „да си искат“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    48 5 Отговор
    Чакам та в овулацията да ми паднеш малиии :P

    Коментиран от #8

  • 2 ak47

    47 8 Отговор
    след скандал е най-хубаво!
  • 3 И сега...

    34 2 Отговор
    Коментатора от Казанлък ще ни повтори като папагал своите три мнения по всеки въпрос: 1-во за строго индивидуалността на темата, 2-ро за хетеро секса и където има двама и т.н. и 3-то за това, че леглото не било обор за крави!

    Коментиран от #19, #33

  • 4 Гимнастичка

    12 22 Отговор
    Тва късокрако бичме от снимката ми мяза на Отварачакта - 60% тяло и 40 крака с 15% глезени! ОТВРАТ!

    Коментиран от #6, #41, #58, #70, #71

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 20 Отговор
    всичко е строго индивидуално по добре здрав брак основан на доверие обич щастие лю бовта на мъжът минава през стомаха свършва в кревата с полов акт секс спалната е за любов а не е обор за крави и волове

    Коментиран от #12

  • 6 Торбалан

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гимнастичка":

    Не всички могат да бъдат гимнастички,което е жалко .Но и пресилваш добро си е момичето

    Коментиран от #11

  • 7 ГРАД КАЗАНЛЪК

    9 12 Отговор
    благодаря ви за поредната изключително интересна и полезна информация госпожо МАРИНОВА според мен тук всичко е строго ИНДИВИДУАЛНО според жената но въпреки това не бива да забравяме че най хубавия секс е ХЕТЕРО секса и леглото не е обор за крави и волове тъй че въпреки нетърпение то всичко трябва да е с мярка

    Коментиран от #15

  • 8 Бончо

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    Свърши ли вече
  • 9 ИТИ неземното

    5 6 Отговор
    Тая ако се изправи и е без токчета ще е като еврейски анекдот! По-къси крака не можахте ли да намерите за снимка? То бива бидони с големи Очи и големи гащи ама барем в краката да си направите труда! Тва на снимката и ръкавици може да носи...

    Коментиран от #34, #42

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 8 Отговор
    хей търи вместо да плюете дайте факти а не теоретични фукни на маса то фантазия измислиса не са реалност
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГРАД КАЗАНЛЪК

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    напълно сте прав господин ГРАД КОЗЛОДУЙ как сте днес

    Коментиран от #13

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 7 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    Добре сам ГЕНАДИ а ти как се чуфстваш

    Коментиран от #16

  • 14 Жалко за старите кучета

    15 4 Отговор
    Ако и са тънки глезените като на газела, значи е торнадо в леглото.

    Коментиран от #31, #32

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 6 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    поста не е мой
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пропусна

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "И сега...":

    и "благодарности за поредната информативно информационно информираща информация г-жо Маринова"...;D
  • 20 Винокурова

    9 1 Отговор
    Отлична статия г-жо Маринова. Това изречение "При жените психологическата и сексуалната им същност са тясно преплетени" казва всичко дори и за поведението на една жена. Например сребролюбките са като пиявици и обичайно са с портфейла, а не с мъжа. Когато една жена истински харесва мъж тя води диалог с него. Тоест не се държи като квачка, която се пробва да имитира някоя известна личност. Ааа отстрани циркът е яяяк😂😂😂
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дон Жуан

    3 2 Отговор
    Всичко е ясно ако не е яла щи го изясня
  • 31 Прав си

    5 7 Отговор

    До коментар #14 от "Жалко за старите кучета":

    Това на снимката по наше време се наричаше"кютук".
  • 32 Прав си

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Жалко за старите кучета":

    Това на снимката по наше време се наричаше"кютук".
  • 33 Шамара

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "И сега...":

    Така е , ама вътрешно скрито си мечтае някой с горям мамул да го брури здраво,!
  • 34 Тираджия

    16 6 Отговор

    До коментар #9 от "ИТИ неземното":

    Айде стига бе, я си покажете вашите крокодили та да ги сравним ! Аз залагам 5 стотака за момичето от снимката! Хайде да ви видя отворковци.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ситуацията е само една

    7 5 Отговор
    Нарича се пари
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Комплексирани жалкари

    10 5 Отговор
    След подобни статии най-много се изказват "мъжете", които са отритнати от жени и единствебото, което могат е да бълват злобата и простотията си срещу жените.
  • 41 Бачо Киро

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гимнастичка":

    Купи си очила или измери пропорциите. Краката и са над 50% от общата дължина на тялото.

    Коментиран от #49, #52

  • 42 Бачо Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "ИТИ неземното":

    Още един за очния доктор...
  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    най стойностно е семейството
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Циганките и колежките ви

    2 3 Отговор
    Натръскахте ли си мръсотиите, по казахте ли си.,, хармонични те и млади,, телеса а дано най сетне са, ва,, заплодили,, като хипопотама...!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 РимскиПехотинец

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "Бачо Киро":

    На касабаджака прасецът е по-къс от бедрото, а бедрото стига до под-мишницата. Ама съм и много ядосан на тази.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 един от многото

    12 2 Отговор
    Който е имал котка е наясно какво става като се разгони , същото е и с жените , само , че всеки месец. Другата разлика е , че котката е затворена , жената , отворен двор.
  • 52 Наблюдение

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "Бачо Киро":

    Късички са, виж само частта от коляното до глезена. Ама лошо няма. Не означава, че е грозна жена, пък камо ли отврат. Някои жени с дълги крака пък изглеждат трагично, ако обуят обувка на висок ток - все едно са на кокили.
  • 53 въпросче

    8 1 Отговор
    Овулацията представлява процес на освобождаване на яйцеклетки от яйчниците. Овулацията е много кратък период от време – максимум 12-24 часа. И АЗ КАК ДА РАЗБЕРА,ЧЕ ДАМАТА Е В ОВУЛАЦИЯ,АКО ТЯ НЕ МИ КАЖЕ?

    Коментиран от #59

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 koko здраво оре

    1 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
  • 57 3333

    8 4 Отговор
    О тигре тигре имаш ли пари? Желанието най често се влияе от парите
  • 58 Нали ти е ясно,

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гимнастичка":

    че гимнастичките не са дългокраки по дефиниция? Особено пък тези по спортна гимнастика, при тях даже е по-добре да не са с много дълги крака. Тези по художествена гимнастика обаче също. Виж, спринтьорки, състезатели в различните скокове (овчарски и т.н.), са друго нещо.
  • 59 Винокурова

    6 1 Отговор

    До коментар #53 от "въпросче":

    При всяка дама е различно. Някои имат и по две овулации, зависи от много фактори. Горе-долу е това, което е писала Маринова между 10-16 ден
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Да си стоят

    1 2 Отговор
    на сухо жените. Щом пречат на яденето и пиенето. Като трябва да се чака подходящият момент то има и дашни, за които всеки момент е подходящ.
  • 65 васик атанасова

    1 1 Отговор
    СЛЕД СКАНДАЛА НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ БЪДЕ ИЗГОНЕНА
    ИЛИ БУШОНИРАНА ТАКА ЧЕ НЕ Е ВЯРНО ТОВА
  • 66 Димов

    3 0 Отговор
    С други думи - от всичко им се доевава на женурята. А после, мъжете били сексуални насилници и трябвало да ги съдят за тормоз.
  • 67 Адолф Хитлер

    0 1 Отговор
    След като прочетох статията, плюс износа на проститутки, и увеличаване на между расовия секс на българите и вече съм напълно сигорен и по склонен че феминиските организации за правата на жените трябва да се забранят окончателно, след толкова причини за малкия морал и опадък на жените днес се съгласявам че истанбулската конвенция е вредна за света. Повечето лидери в Европа са жени и току виж либерализма толерантноста смяна на население имигранти междурасови смешвания се увеличиха
  • 68 Готвач

    3 0 Отговор
    Късокрака е - спор няма! Който не го вижда, значи мисли вилицата за гребен!
  • 69 Перо

    1 0 Отговор
    Ако приложим размера на краката за най-добрите манекенки - 111 см.,с тази пропорция на тялото,девойката трябва да има височина на баскетболист от НБА.
  • 70 Магарето с Г Х

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гимнастичка":

    Сега се загледах, верно е
  • 71 Мдааа..

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гимнастичка":

    Сигурно е туркинче.

    Коментиран от #73

  • 72 Някой

    0 0 Отговор
    Ами дам така е скандали, караници ама като дойде момента за е*Ан ии както беше описано горе понижаване на кръвоносните съдове и батко с шмайзера е фулира цялата с кремче (:
  • 73 Винокурова

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Мдааа..":

    Българи и Турци тръгват от един и същ регион, но избират различни маршрути. Преселение не е термин от простотията, а Исторически Факт!!! Същият този регион става автономен на 01.10.1955, т.е.преди 65 години